Windows gezgini yüksek RAM tüketimi

mimcay

Hectopat
Katılım
15 Ağustos 2018
Mesajlar
202
Merhaba. Eğer sistemi birazcık zorlarsam. Zorlamaktan kastım CPU'yu %40 %45 seviyesine çıkartırsam. Windows gezginin tükettiği RAM miktarı sürekli artıyor. Explorer.exe yi kapatıp açarsam düşük değerlerden tekrar başlıyor ama sürekli bir yükseliş var ve bu yükseliş PC kapanana kadar devam ediyor. Az önce Windows sesin de yüksek CPU kullandığını fark ettim fakat PC'de şu anda ses ile alakalı hiçbir şey açık değil.

Sistemim:
İşlemci: AMD Ryzen 2700X.
Anakart: MSI X470 GAMING Plus.
RAM: G.Skill 32 GB 3600 MHz.
SSD: Samsung 870 Evo.
Ekran kartı: MSI RTX 2080.
İşletim sistemi: Windows 10 Pro sürüm 1909.

Format atmadan çok uğraştım düzelmedi dün format attım fakat sorun devam ediyor. Aşağıya resimleri yüklüyorum. Konu hakkında bilgisi olan kişiler yardımcı olursa çok sevinirim. İyi forumlar.
sss.png

ssss.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, attığınız resimde GPU boşta %40. Hal böyle olunca GPU'yu %40 varana kadar çalıştırabilecek uygulamaları, görev yöneticisinden arayarak bulmanızı ve kapatmanızı tavsiye edeceğim. GPU boşta %40 olacak kadar çalıştırmak gerçekten zor.
Buradan indirin ve bir daha temiz kurulum yapın.
 
Hocam önce temiz bir kurulum yapın ve Windows 10 kendi sitesi üzerinden indirme yapın. Onun dışında gerekli güncellemeleri alıp 1903 sürümünde kalın. Ardından anakartın sitesinden gerekli chipset güncellemelerini almanızı kesinlikle tavsiye ederim hatta gerekli. Akabinde sistemde ekran kartı güncellemesini kurup detaylı bir görev yöneticisi fotoğrafı atın ve gözlem yapın. Bakalım değişikliklere. GPU'nun kullanılması garip ve bir o kadar yüksek. Keza CPU da aynı şekilde.
 
Windowsu microsoftun sitesinden indirdim. hocam sistem boşta değil sistemi % 40 lara kadar zorluyorum. 40 x oyun açık oyunlar %1er ekran kartı tüketiyor pcde kafa karıştırmaması için görsele eklemedim sadece sistemi zorladığımdan bahsettim ama daha fazla kafa karıştırmış kusura bakmayın. Onunda görselini şimdi ekliyorum.
1 hafta öncesine kadar hiç bir sıkıntı yoktu yaklaşık 1 yıldır stabil şekilde çalışıyordu sistem.

Not: Anakart Msi Live Update ile Ekran kartını GeForce Experience ile güncelledim. ikiside en güncel durumunda.
 

Dosya Ekleri

  • sssssz.png
    sssssz.png
    18,9 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı