Çözüldü Windows Gezgini'nde SSD gözükmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
2.bir disk olarak mı bağladınız yoksa bilgisayarda 1 tane mi depolama birimi var?
Sadece 1TB SSD disk var demişsiniz görsele göre de 1 tane disk takılı. Boyutu 1TB değil sadece o da Windows'un 1024MB alanı 1GB olarak okuması.
Yeni laptop aldım 1 TB SSD var ama bu bilgisayar kisminda gözükmüyor.
Yeni laptopunun 1 TB SSD'sinin Bilgisayar kısmında görünmemesi birkaç sebepten kaynaklanabilir. Öncelikle, SSD'nin düzgün bir şekilde takıldığından emin olmalısın. Eğer yeni bir laptop aldıysan, bazı durumlarda SSD'nin BIOS'ta veya işletim sisteminde görünmesi için önce biçimlendirilmesi veya bölümlendirilmesi gerekebilir.

1. Disk Yönetimi'ni Kontrol Et: Windows'ta 'Disk Yönetimi'ni açarak SSD'nin orada görünüp görünmediğini kontrol et. Bunu yapmak için:
    • Başlat menüsüne sağ tıklayıp 'Disk Yönetimi'ni seç.
    • Burada, yeni SSD'ni bulup sağ tıklayarak 'Yeni Basit Birim' oluşturabilir veya 'Biçimlendir' seçeneğini kullanabilirsin.
  2. BIOS Ayarlarını Kontrol Et: Laptop'unu açarken BIOS'a girerek SSD'nin orada tanınıp tanınmadığını kontrol et. Eğer BIOS'ta görüyorsan ama Windows'ta görünmüyorsa, bu genellikle disk yönetimi ile ilgilidir.
  3. Sürücü Güncellemeleri: Aygıt Yöneticisi’ni kontrol ederek SSD sürücülerinin güncel olduğundan emin ol. Gerekirse güncelleyebilirsin.

Dosya Ekleri

• IMG_20241203_204806-min.jpg
    IMG_20241203_204806-min.jpg
    171,2 KB · Görüntüleme: 25
  • IMG_20241203_204754-min.jpg
    IMG_20241203_204754-min.jpg
    204,4 KB · Görüntüleme: 29
2.bir disk olarak mı bağladınız yoksa bilgisayarda 1 tane mi depolama birimi var?
Sadece 1TB SSD disk var demişsiniz görsele göre de 1 tane disk takılı. Boyutu 1TB değil sadece o da Windows'un 1024MB alanı 1GB olarak okuması.

Çözüm
Bilgisayarlardan çok anlamıyorum laptobu yeni aldım 1tb SSD olduğu yazıyordu

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı