Ghazi40
Kilopat
Daha fazla
Sorunumu kısaca özetlemek gerekirse başlıkta da yazdığı üzere Windows Gezginler aralıklar ile CPU da aşırı kullanım yapıyor ve PC anlık olarak donuyor.
"procexp64" adlı program sayesinde Gezginlerin hangi işlemlerde bu sıkıntıyı yaptığına baktığımda karşıma iki işlem çıktı, bunlar;
1)shcore.dll! SHTaskPoolGetCurrentThreadLifetime+0x150
2)shcore.dll! Ordinal172+0x30
Bu sorunu yaşadığımda daha çok karşıma çıkan 1. işlem oldu.
İnternette bu sorunu araştırdığımda masaüstünde resmi olmayan dosyaların bu sorunu yol açacağı veya virüs olabileceğine dair bazı yazılar okudum. Windows'un kendi anti-virüsü ve 2 adet 3. parti anti-virüs le PC de tam tarama yaptım, PC temiz çıktı.
Bende son çare olarak PC'ye format attım. Ancak sorunum formattan bir kaç gün sonra tekrar baş göstermeye başladı.
Önerilerinizi bekliyorum.
Sistemim;
Windows 10 Pro 1909 64 bit işletim sistemi (Orijinal, tüm güncellemeler ve sürücüler yüklü)
i5-6600 işlemci
GTX 1060 ekran kartı
B150M Gaming pro Anakart
500 GB Samsung SSD 860 EVO SSD (Win10 SSD de yüklü)
1 TB Toshiba HDD
BIOS 'un son sürümü yüklü
Not: (Formattan önce Win10 "UEFI" şeklinde yüklüydü, ancak format USB sini hazırlayan Microsoft programı "legacy" şeklinde hazırladığı için şuan ki sistem maalesef "uefi" değil.)
"procexp64" bu işlemlerin içeriğini de gösteriyormuş. Altta içeriklerini bulabilirsiniz.1)shcore.dll! SHTaskPoolGetCurrentThreadLifetime+0x150
'nin içeriği
'nin içeriği
Sorunumu kısaca özetlemek gerekirse başlıkta da yazdığı üzere Windows Gezginler aralıklar ile CPU da aşırı kullanım yapıyor ve PC anlık olarak donuyor.
"procexp64" adlı program sayesinde Gezginlerin hangi işlemlerde bu sıkıntıyı yaptığına baktığımda karşıma iki işlem çıktı, bunlar;1)shcore.dll! SHTaskPoolGetCurrentThreadLifetime+0x1502)shcore.dll! Ordinal172+0x30Bu sorunu yaşadığımda daha çok karşıma çıkan 1. işlem oldu.
İnternette bu sorunu araştırdığımda masaüstünde resmi olmayan dosyaların bu sorunu yol açacağı veya virüs olabileceğine dair bazı yazılar okudum. Windows'un kendi anti-virüsü ve 2 adet 3. parti anti-virüs le PC de tam tarama yaptım, PC temiz çıktı.Bende son çare olarak PC'ye format attım. Ancak sorunum formattan bir kaç gün sonra tekrar baş göstermeye başladı.Önerilerinizi bekliyorum.
Sistemim;Windows 10 Pro 1909 64 bit işletim sistemi (Orijinal, tüm güncellemeler ve sürücüler yüklü)i5-6600 işlemciGTX 1060 ekran kartıB150M Gaming pro Anakart500 GB Samsung SSD 860 EVO SSD (Win10 SSD de yüklü)1 TB Toshiba HDDBIOS 'un son sürümü yüklü
Not: (Formattan önce Win10 "UEFI" şeklinde yüklüydü, ancak format USB sini hazırlayan Microsoft programı "legacy" şeklinde hazırladığı için şuan ki sistem maalesef "uefi" değil.)
-"procexp64" bu işlemlerin içeriğini de gösteriyormuş. Altta içeriklerini bulabilirsiniz.-
1)shcore.dll! SHTaskPoolGetCurrentThreadLifetime+0x150
'nin içeriği
![]()
'nin içeriği
![]()
Son düzenleme: