Windows Gezginler'in Yüksek CPU Kullanması Sorunu

Ghazi40

Kilopat
Daha fazla  
Sorunumu kısaca özetlemek gerekirse başlıkta da yazdığı üzere Windows Gezginler aralıklar ile CPU da aşırı kullanım yapıyor ve PC anlık olarak donuyor.​

"procexp64" adlı program sayesinde Gezginlerin hangi işlemlerde bu sıkıntıyı yaptığına baktığımda karşıma iki işlem çıktı, bunlar;​
1)shcore.dll! SHTaskPoolGetCurrentThreadLifetime+0x150​
2)shcore.dll! Ordinal172+0x30​
Bu sorunu yaşadığımda daha çok karşıma çıkan 1. işlem oldu.​

İnternette bu sorunu araştırdığımda masaüstünde resmi olmayan dosyaların bu sorunu yol açacağı veya virüs olabileceğine dair bazı yazılar okudum. Windows'un kendi anti-virüsü ve 2 adet 3. parti anti-virüs le PC de tam tarama yaptım, PC temiz çıktı.​
Bende son çare olarak PC'ye format attım. Ancak sorunum formattan bir kaç gün sonra tekrar baş göstermeye başladı.​
Önerilerinizi bekliyorum.​

Sistemim;​
Windows 10 Pro 1909 64 bit işletim sistemi (Orijinal, tüm güncellemeler ve sürücüler yüklü)​
i5-6600 işlemci​
GTX 1060 ekran kartı​
B150M Gaming pro Anakart​
500 GB Samsung SSD 860 EVO SSD (Win10 SSD de yüklü)​
1 TB Toshiba HDD​
BIOS 'un son sürümü yüklü​

Not: (Formattan önce Win10 "UEFI" şeklinde yüklüydü, ancak format USB sini hazırlayan Microsoft programı "legacy" şeklinde hazırladığı için şuan ki sistem maalesef "uefi" değil.)​
"procexp64" bu işlemlerin içeriğini de gösteriyormuş. Altta içeriklerini bulabilirsiniz.

1)shcore.dll! SHTaskPoolGetCurrentThreadLifetime+0x150
'nin içeriği

5980 172.png

2)shcore.dll! Ordinal172+0x30
'nin içeriği

11600 150.png

Sorunumu kısaca özetlemek gerekirse başlıkta da yazdığı üzere Windows Gezginler aralıklar ile CPU da aşırı kullanım yapıyor ve PC anlık olarak donuyor.​

"procexp64" adlı program sayesinde Gezginlerin hangi işlemlerde bu sıkıntıyı yaptığına baktığımda karşıma iki işlem çıktı, bunlar;​
1)shcore.dll! SHTaskPoolGetCurrentThreadLifetime+0x150​
2)shcore.dll! Ordinal172+0x30​
Bu sorunu yaşadığımda daha çok karşıma çıkan 1. işlem oldu.​

İnternette bu sorunu araştırdığımda masaüstünde resmi olmayan dosyaların bu sorunu yol açacağı veya virüs olabileceğine dair bazı yazılar okudum. Windows'un kendi anti-virüsü ve 2 adet 3. parti anti-virüs le PC de tam tarama yaptım, PC temiz çıktı.​
Bende son çare olarak PC'ye format attım. Ancak sorunum formattan bir kaç gün sonra tekrar baş göstermeye başladı.​
Önerilerinizi bekliyorum.​

Sistemim;​
Windows 10 Pro 1909 64 bit işletim sistemi (Orijinal, tüm güncellemeler ve sürücüler yüklü)​
i5-6600 işlemci​
GTX 1060 ekran kartı​
B150M Gaming pro Anakart​
500 GB Samsung SSD 860 EVO SSD (Win10 SSD de yüklü)​
1 TB Toshiba HDD​
BIOS 'un son sürümü yüklü​

Not: (Formattan önce Win10 "UEFI" şeklinde yüklüydü, ancak format USB sini hazırlayan Microsoft programı "legacy" şeklinde hazırladığı için şuan ki sistem maalesef "uefi" değil.)​

-"procexp64" bu işlemlerin içeriğini de gösteriyormuş. Altta içeriklerini bulabilirsiniz.-

1)shcore.dll! SHTaskPoolGetCurrentThreadLifetime+0x150
'nin içeriği

5980 172.png

2)shcore.dll! Ordinal172+0x30
'nin içeriği

11600 150.png

Son düzenleme:

İyi günler. Sorunum ile ilgilendiğiniz ve cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Sorunumu şimdilik çözmüş durumdayım. Başkası da eğer bu sorunu yaşarsa diye nasıl çözdüğümü aktarmak isterim.
Öncelikle sorunumun farklı kullanıcılar olmadığı fark ettikten sonra yeni kullanıcı oluşturup CPU'nun hareketlerini izledim. Bir sorun fark etmedikten sonra Battle.net Origin, Steam ve Chorme da kullanıcı girişleri yaptıktan sonra sorun tekrar başladı. Chorme hariç diğer uygulamalardaki hesaplar aynı olduğu için Chorme dan şüphelendim. Chorme daki tüm eklentileri ve uygulamaları kaldırdım ve eski, yeni oturumda sorun ortadan kalktı. CPU kullanımı normale döndü. Bende yüklü olan eklentilerin bir listesini paylaşıyorum. Tek tek denemediğim için sorunun kaynağı hangisidir bilmiyorum.
Untitled.png

*Düzeltme
Sorunumu yanlış tespit etmişim, Chorme değil Duvar kağıdını slayt gösteri yapmakmış. Her duvar kağıdı değiştiğinde CPU da yüzde 10-20 arasında bir kullanım yapıyor Windows Gezginler, bu da oyunlarda anlık kasmalar meydana getiriyor. Yeni oturum oluşturduğumda duvar kağıdı ayarlamadağım için sorun ile karşılaşmıyormuşum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı