@Recep Baltaş Recep abi 2 yıldır bu sorunu çözmeye çalışıyorum. Windows ekran kartımı tanımıyor bu olayı yapmayı beceremedim. Lütfen bana yardım et.
Aşağıdaki bilgileri yaz bakalım, bir bakayım.
1- Ekran kartının modeli. Bunun için
GPU-Z indirip ekran görüntüsü gönderirsen daha iyi olur.
2- Kurmaya çalıştığın sürücü sürümü.
3- Kullandığın işletim sistemi. Windows arama yerine winver yazıp ekran görüntüsü gönderirsen daha iyi olur.
Ek olarak Windows tanımıyor derken "aygıt yöneticisinde gözüküyor ama sürücüsünü kuramıyorum" mu yoksa "aygıt yöneticisinde gözükmüyor" mu?
Ekran kartın Kepler mimarili. Normal şartlarda 473.81 sürümünü kurabilmen gerekiyor Windows 10'da.
Yani bu sürücüyü. Dosyayı kontrol ettim, GT 740 desteği mevcut.
Download the <dd~LanguageName> <dd~Name> for <dd~OSName> systems. Released <dd~ReleaseDateTime>
www.nvidia.com
Eğer Windows 10 içerisinde bu sürücüyü denemediysen dene. Eğer denemene rağmen olmuyorsa güvenli moda girip kurulumu tekrardan yapmayı dene.
Kartın kendisi ilginç. Daha önce ismini hiç görmedim. Araştırdığım kadarıyla Kepler mimarili 700 serisi bir GPU var fakat tam olarak hangisi olduğunu bulamadım. Laptop mu kullanıyorsun yoksa masaüstü mü bu arada?
342.01, 391.35 ve 473.81 gibi sürümlerin dosyalarında donanım kimliklerini sorgulattım ve donanım kimliklerinin yer almadığını gördüm. Dolayısıyla kimlikler olmadığı için kurulum yapamayacaksındır. Söylediğin 340.46 sürümü de Linux sistemler için çıkan sürücüler. Neden o sürüm kurulu anlamış değilim. Belki de bilmediğim bir şey vardır, bilemiyorum. Böyle bir kart ilk defa gördüm.
Kartın en azından Kepler mimarili olduğu için 473.81 sürümünü editlemeye çalıştım. Fakat işe yarar mı inan bilmiyorum. Dediğim gibi kartı ilk defa görüyorum.
Dosya upload olduktan sonra linkini bırakacağım.
Kuruluma geçmeden önce
güvenli moda gir. Videoyu 1:05'e kadar izlemen yeterli. Güvenli moddayken indirdiğin ZIP dosyasının içerisindeki klasörü çıkart. Daha sonra da çıkarttığın klasördeki setup.exe'ye çift tıklayarak kurulumu başlat. Kurulum esnasında "Doğrulanmayan sürücü" gibi uyarı verebilir, sen "Yine de yüklemek istiyorum" seçeneğine tıklayarak devam et. Kurulum bittikten sonra bilgisayarını normal bir şekilde yeniden başlatarak normal Windows'un açılmasını bekle ve sonucu bildir. Kurulum başarılı olursa kartın ismi N14P-GS olarak gözükebilir, o şekilde ayarlı ismi.
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.
www.mediafire.com
Tüh, en son aşamada hata vermiş. O diğer hata bizimle ilgili değil. Hala güvenli moddayken bir de INF dosyası ile kurulum yapmayı deneyebilir misin?
Bunun için aygıt yöneticisinden ekran kartına sağ tıklayıp "Sürücüyü güncelleştir > Bilgisayarımdaki sürücülere göz at > Bilgisayarımdaki kullanılabilir sürücülerin bir listesinden seçmeme izin ver > Disketi Var... > Gözat..." kısmına gel. Dosya seçme ekranı açılınca sürücü klasöründeki Display.Driver klasöründe bulunan nv_dispi.inf'i seçerek "Aç > Tamam > Sonraki" de.
Yine INF dosyasıyla kurulum başarısız olabilir. Sen deneyip sonucu yazarsın. Ben de o sırada araştırmaya devam edeceğim. Olmadı başka bir sürümü editleyip linkini atarım.
Anladım. Kartla ilgili biraz daha araştırma yapacağım. Yarına doğru geri dönüş yaparım bir aksaklık olmazsa.
Selamlar tekrardan.
Araştırma yaparken fark ettiğim şey bunun mobil bir grafik çipi olarak geçtiği. Ayrıca yine internette 340.46 sürümü son sürüm olarak geçmekte bu kart için. Fakat oyun vs. oynayacaksan güncel oyunların bu sürüme destek vereceğini sanmıyorum.
Üç tane şey denemeni isteyeceğim.
Birincisi bu sürücüyü direkt kurmaya çalış.
İkincisi eğer üstteki sürücü olmazsa
güvenli moda girip aşağıdaki editlenmiş halini setup.exe ile kurmaya çalış.
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.
www.mediafire.com
Üçüncüsü de yine üsttekiler olmazsa bir de GeForce Experience indir bakalım, o ne diyecek.
Bu arada bu sürücüleri Windows 10 64-bit için atıyorum. 64-bit kullanıyorsun değil mi?