Çözüldü Windows güç seçeneklerinde ve Windows Mobility Center'da "yüksek performans" yok

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba, cihazım: HP Victus 16-S0023NT. Başlıkta belirttiğim gibi Windows güç seçeneklerinde ve Windows Mobility Center'da "yüksek performans" modu gözükmüyor.

Eski masaüstü bilgisayarımda CMD'ye bazı kodları yazınca "nihai performans" modu diye bir şey açılıyordu. Acaba laptopta da "yüksek performans" gözükmesi için öyle bir kod mu yazmamız gerekiyor CMD'ye? Sizlere sormadan kafama göre bir iş yapmak istemedim.

1693572909929.png

1693572923133.png

Çözüm
Powercfg -setactive 8c5e7fda-e8bf-4a96-9a85-a6e23a8c635c Bu kodu CMD'ye yapıştır gelecek.
Merhaba, cihazım: HP Victus 16-S0023NT. Başlıkta belirttiğim gibi Windows güç seçeneklerinde ve Windows Mobility Center'da "yüksek performans" modu gözükmüyor.

Eski masaüstü bilgisayarımda CMD'ye bazı kodları yazınca "nihai performans" modu diye bir şey açılıyordu. Acaba laptopta da "yüksek performans" gözükmesi için öyle bir kod mu yazmamız gerekiyor CMD'ye? Sizlere sormadan kafama göre bir iş yapmak istemedim.

Eki Görüntüle 1926807

Eki Görüntüle 1926808
Plan ayarlarını değiştire tıklayın orada olması lazım.

Hocam güç planı oluşturup dener misiniz?

Hocam benim laptopumda da yüksek performans modu yok ve gelişmiş ayarlarda işlemcinin max. kullanımı gibi şeyler de yok.

Plan ayarlarını değiştire tıklayın orada olması lazım.
Hayır orada ekran zaman aşımı ayarı vs. bulunuyor.
Hocam güç planı oluşturup dener misiniz?
Onu yapınca sadece ekran zaman aşımını ayarlama ekranı çıkıyor. "Yüksek Performans" ayarı bundan ibaretse hiç açmaya gerek yok.

Powercfg -setactive 8c5e7fda-e8bf-4a96-9a85-a6e23a8c635c Bu kodu CMD'ye yapıştır gelecek.
Bunu deneyip son durumu yazarım..

Teşekkür ederim, işe yaradı.

Onu yapınca sadece ekran zaman aşımını ayarlama ekranı çıkıyor. "Yüksek Performans" ayarı bundan ibaretse hiç açmaya gerek yok.
Yani hocam durum bundan ibaret mi bilmiyorum. Ancak yüksek performans seçeneği orada.

Hocam bunu kapatmak için ne yapabiliriz? Yazdım ve şimdi kapatmak istiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı