Windows güncelleme diye bilgisayarı Windows 11 yaptı

İnsanlar Microsoft ne diyorsa onu değil, istediğini, stabilliği seçiyor. Adamlar Windows 11 ile devam ediyoruz dedi diye sende edecek değilsin. Anlamaman senin sorunun.
Tamam kardeşim 2 yıl sonra gelip yine yazarsın olur mu insanlar windows 10'u seçiyor stabilliği seçiyor diye. O zaman seve seve windows 11'e geçtiğinde beni anımsarsın.

Ben şu saatten sonra windows 11 geçmiyor hatta hiç windows kullanmayacağım linux ile yoluma devam edeceğim. Diyebilir misin? Windows'dan vazgeçebilir misin? Microsoft böyle bir güç ne isterse yapar ve yaptırır. Yapmam diyebilirsin. Sen bilirsin der al desteği kestim deyip çekilir gider aradan.
Desteğin bir şey ifade etmediğini anlatmaya çalışıyorum. Destek bittiğinde yapacakları tek şey güncelleme vermemek. Steam desteği kesecek diyorsunuz ama Windows 10'u hala kullanan var. 7 için kestiler desteği neden çünkü kullanan neredeyse çok az kişi var, ancak Windows 10'a gel, hala milyonlarca kişi kullanıyor. Adamlar bu işletim sistemi ölmeden kesmez tak diye. Hem günlük iş yapıyorum mesela, ne yapayım "Aa Microsoft desteği kesti" diye Windows 11'e mi geçiyim? Komiksiniz cidden.

Tamam kardeşim 2 yıl sonra gelip yine yazarsın olur mu insanlar windows 10'u seçiyor stabilliği seçiyor diye. O zaman seve seve windows 11'e geçtiğinde beni anımsarsın.
Hayatta anımsamayacağım teşekkürler. Sen de sonra yazarsın millet Windows 10'da kalınca.

Komedyen olun bence daha iyi.

Dediğimiz gibi @geinus Windows 10 ISO'su indirip onu kuracaksın. Diski biçimlendirirsen verileri kurtaramazsın.

Hayatta anımsamayacağım teşekkürler. Sen de sonra yazarsın millet Windows 10'da kalınca.

Komedyen olun bence daha iyi.

Özür dilerim hata bende ki çoluk çocuğa oturmuş bazı şeyleri anlatmaya çalışıyorum. Bilgisayar konusunda bilgi birikiminiz belli seviyeye ulaştığı gün bugün yazdıklarımı anlayabilirsiniz.
Emin olun PC'si desteklemeyenleri bir kenara bırakın PC'si Windows 11'i destekleyenler bile geçmeyecek.
Aynen dostum. En son Windows 98 kullananlarda XP'ye geçmiyordu. Windows 7 kullananlar 10'a geçmiyordu. Bir bak bakalım Windows 98 kullanan kaç milyon kişi kalmış 😉

Özür dilerim hata bende ki çoluk çocuğa oturmuş bazı şeyleri anlatmaya çalışıyorum.

Çoluk çocuk diye kendinizi ima etmeniz tuhaf. 2025'te burada "Windows 10'u kullanan sayısı hâlâ fazla" diye gelirseniz hiç şaşırmam. Açın gözünüzü şu an Vista vakası yaşanıyor Windows 12 çıkacak haberleri gerçek değilse çoğunluk Windows 10'a geçecek mecburen.

Çoluk çocuk diye kendinizi belli etmeniz tuhaf. 2025'te burada "Windows 10'u kullanan sayısı hâlâ fazla" diye gelirseniz hiç şaşırmam. Açık gözünüzü şu an Vista vakası yaşanıyor Windows 12 çıkacak haberleri gerçek değilse çoğunluk Windows 10'a geçecek mecburen.
Sana demedim arkadaşın üslubuna karşılık söyledim. Windows 12 teknoloji değişimi gelmezse gelmeyecek. Windows 11 çıkma sebebide çok ciddi kernel değişiklikleridir. Muhtemel olarak önümüzdeki bir kaç güncelleme sonrası tam stabil halini alacak. Şuan bile itme politikası izliyor Microsoft günü geldiğinde dört koldan yapacaktır bunu. Windows 7'den Windows 10'a geçişte aynen böyle olmuştur. Windows 8 ve 8.1 saymıyorum çünkü o microsoft içinde deneysel birşeydi.

Bundan sonraki donanımlar buna göre üretilecek. Yapılan programlar ve oyunlar buna göre revize edilecek. Kozmatik farkın yanında çok ciddi sistem yönetim farkları var. Dediğim gibi sistemin buna yetmiyorsa yapacak birşey yok. Ama sistemin güçlüyse Windows 11 şu haliyle Windows 10'dan bir adım önde. Özellikle AMD Expo ürünlerde fark daha da belirgin.

Sana demedim arkadaşın üslubuna karşılık söyledim. Windows 12 teknoloji değişimi gelmezse gelmeyecek. Windows 11 çıkma sebebide çok ciddi kernel değişiklikleridir. Muhtemel olarak önümüzdeki bir kaç güncelleme sonrası tam stabil halini alacak. Şuan bile itme politikası izliyor Microsoft günü geldiğinde dört koldan yapacaktır bunu. Windows 7'den Windows 10'a geçişte aynen böyle olmuştur. Windows 8 ve 8.1 saymıyorum çünkü o microsoft içinde deneysel birşeydi.

Bundan sonraki donanımlar buna göre üretilecek. Yapılan programlar ve oyunlar buna göre revize edilecek. Kozmatik farkın yanında çok ciddi sistem yönetim farkları var. Dediğim gibi sistemin buna yetmiyorsa yapacak birşey yok. Ama sistemin güçlüyse Windows 11 şu haliyle Windows 10'dan bir adım önde. Özellikle AMD Expo ürünlerde fark daha da belirgin.
Adama yardım etmekten çok senle ilgilendik zaten. Hem bir dediğinizle bir dediğiniz tutmuyor ki? Konuyu çok başka yerlere itiyorsunuz.

Muhtemel olarak önümüzdeki birkaç güncelleme sonrası tam stabil halini alacak.

Windows 11 şu haliyle Windows 10'dan bir adım önde.

Asıl şu an bariz Windows 10 daha önde. Ayrıca madem güncellemeler ile Windows 11 stabil olacak zamanında Vista'da neden öyle yapmadılar?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı