Windows güncellemeleri Linux için ayrılan alana müdahale eder mi?

Merhaba,
Yeni aldığım bilgisayarda Windows 10 ve Garuda Linux distroyu bir arada kullanmak istiyorum. Laptopum UEFI modundadir. Acaba Windows güncellemeleri C driverda Linux için ayırdığım alana müdahale eder mi ya da üzerine yazar mı?
Bildiğim kadarıyla yazmaz. Çünkü orda başka bir yazılımın kurulu olduğunu anlayacaktır sistem.

Merhaba,
Yeni aldığım bilgisayarda Windows 10 ve Garuda Linux distroyu bir arada kullanmak istiyorum. Laptopum UEFI modundadir. Acaba Windows güncellemeleri C driverda Linux için ayırdığım alana müdahale eder mi ya da üzerine yazar mı?
Aynı dosya formatını kullanmadıkları için bunu yapamaz.

Merhaba,
Yeni aldığım bilgisayarda Windows 10 ve garuda Linux distroyu bir arada kullanmak istiyorum. Laptopum UEFI modundadir. Acaba Windows güncellemeleri C driverda Linux için ayırdığım alana müdahale eder mi ya da üzerine yazar mı?

Yazmaz çünkü Linux'un dosya sistemini Windows tanımaz RAW olarak görür.

Merhaba,

Windows varsayılan olarak Linux dosya sistemlerine ulaşamıyor. Bununla birlikte bazen Windows güncellemeleri EFI bölümüne ya da disk bölümleme tablosuna (klasik kurulumda belki olabilir) müdahale edebilir. Bu durumda EFI bölümündeki Linux dağıtımı ile ilgili veriler silinebiliyor. Bu durumda tek yapmanız gereken, önyükleyiciyi onarmaktır, yani Linux dağıtımının EFI kurulumunu yapmanız gerekebilir. Ubuntu tabanlı bir dağıtım kullanıyorsanız, bunu boot-repair uygulaması ile kolayca yapabilirsiniz. Nasılı, kısa bir aramaya bakıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı