Rehber Windows güncellemesini Microsoft Update Catalog üzerinden indirmek

Konuyu hortlattım ama ben WIN11_22H2_turkish_x64.ISO ISO'sunu indirdikten sonra 22621.382 sürümü inecek ve sonra da Update gelmezse ben Update cataloğundan 22621.521 sürümünü indirebilir miyim?

Konuyu hortlattım ama ben WIN11_22H2_turkish_x64.ISO ISO'sunu indirdikten sonra 22621.382 sürümü inecek ve sonra Update gelmezse ben Update cataloğundan 22621.521 sürümünü indirebilir miyim?

Evet.

Az önce Realtek ses sürücüsünü Windows Katalog kısmından kontrol ettim, daha güncel sürümü mevcut.
Bende manuel olarak sürücüyü Windows Catalog (cab) uzantısını RAR formatından çıkartarak manuel olarak kurdum, ses sürücü şu anlık çalışıyor.
Lakin cihaza yeni format attım. Windows Update eski yani düşük sürümü kurmuş.
Ben Windows Catalog'un Windows Update veri tabanı olduğunu zannediyordum.

Ben denediğimde "paketler Windows Update önbelleğine kopyalanıyor" da takılı kalıyor. Yardımcı olurmusunuz ?

Ben denediğimde "paketler Windows Update önbelleğine kopyalanıyor" takılı kalıyor. Yardımcı olur musunuz?

Bununla ilgili bir bilgi bulamadım. Normalde Windows Update yaparken hata mı alıyorsunuz?

Bununla ilgili bir bilgi bulamadım. Normalde Windows Update yaparken hata mı alıyorsunuz?
Hayır. Windows Update de hata aldığım için güncellemeyi catalog üzerinden indirdim. Kuruluma geçince resimdeki gibi uzun bir süre bekliyorum sonra hata veriyor.

Hayır. Windows Update'de hata aldığım için güncellemeyi catalog üzerinden indirdim. Kuruluma geçince resimdeki gibi uzun bir süre bekliyorum sonra hata veriyor.Eki Görüntüle 1631846

Türkçe olarak hatayı aradım ancak bulamadım. İngilizce olarak arattığım zaman aynı hatayla ilgili bir çözüm buldum. Çözümleri kendim denemedim ve deneyip denememek size kalmış bunları yapmadan önce sistem geri yükleme noktası oluşturmanızı kesinlikle öneririm.

CMD'yi yönetici olarak çalıştırın ve bunları girin.

Kod:
net stop wuauserv
net stop cryptSvc
net stop bits
net stop msiserver

Daha sonrasında bunları girin yine CMD'yi yönetici olarak çalıştırarak.

Kod:
del /f /q "%ALLUSERSPROFILE%\Application Data\Microsoft\Network\Downloader\qmgr*.dat"
del /f /s /q %SystemRoot%\SoftwareDistribution\*.*
del /f /s /q %SystemRoot%\system32\catroot2\*.*
del /f /q %SystemRoot%\WindowsUpdate.log

Ondan sonra CMD'yi yine yönetici olarak çalıştırarak son olarak bunları girin.

Kod:
net start wuauserv
net start cryptSvc
net start bits
net start msiserver

Benim burada anladığım şu, Windows Update hizmetlerini kapatıyor ve CMD içerisinden dosya konumundan Windows Update önbelleğini falan temizliyor sanırım. İnşallah çalışır.

Yazmadığım bir seçenek var Powershell komutuyla alakalı çok gerekli olduğunu sanmıyorum işe yaramazsa o komutla yapalım.

Kaynak:

Maalesef çalışmadı ama del /f /q "%ALLUSERSPROFILE%\Application Data\Microsoft\Network\Downloader\qmgr*.dat" bu kodu yazdığımda "Could Not Find C:\ProgramData\Application Data\Microsoft\Network\Downloader\qmgr*.dat" şu tarz şeklinde bir hata alıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…