Windows Update KB4540409 güncellemesini bulamıyor

Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 25H2 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. Windows 10 Pro 2004 19041.84 kullanıyorum. Dün KB4540409 kodlu bir güncelleme yayınlamış Microsoft. Fakat bugün 2-3 kere güncellemeleri kontrol ettiğim halde güncelleme gelmedi.
@Fradue1 adlı arkadaşa güncelleme gelmiş. Peki neden bana hala gelmedi?
Ayrıca, size bu güncelleme geldi mi?

Slow Build demisler. Dagitimi biraz daha uzun surer.
Ama daha önceden de böyle sorunlar yaşıyordum. Mesela stabil sürüm Windows 10 kullanırken de (1803, 1809, 1903, 1703 gibi) bazen bazı güncelleştirmeler olması gerekenden biraz daha geç geliyordu.
Fakat bahsettiğiniz linkte bir arkadaş güncellemeyi Insider ayarlarını yaptıktan sonra alabilmiş gibi görünüyor. Fakat @Fradue1 adlı arkadaş da güncellemeyi aldığını söylemiş ki bu arkadaşın da Insider'a üye olduğunu sanmıyorum.
Ayrıca bahsetmek istediğim 2. nokta ise; KB4539080 güncelleştirmesini sorunsuzca Update üzerinden alabilmiştim. Aslında almama gerek yoktu (çünkü kurulum medyam zaten bu güncellemeyi baz alıyor) fakat Windows Update yine de bulmuştu.
Anlaşılan tek yapabileceğim şey beklemek gibi görünüyor.

Ayrıca sadece KB4540409 değil, 1903 ve 1909 sürümleri için de KB4535996 güncellemesi KB4540409 ile aynı gün yayınlanmış.
Yani güncelleme bir süre sonra bana da gelecek sanırım. Doğru mu?

Güncelleme hala gelmedi. Saat 18:06 oldu fakat hala Windows Update "Güncelsiniz" diyor. Sorun başlangıcında Windows Update'i Group Policy ile yapılandırmıştım. Sonradan yapılandırmayı geri aldım fakat hala güncellemeyi bulamıyor.
Neden böyle bir sorun oldu? Acaba bir sonraki Patch Tuesday gününü mü beklemem gerekiyor?
Veya bu güncelleme sadece Insider'a üye olanlara mı dağıtılıyor?
@Recep Baltaş

Sonunda güncellemeyi kurdum. Güncellemeyi elle yüklemem gerekti. Bunu da nasıl yaptığıma gelelim.
İlk olarak UUP Dump adlı siteden 19041.113 UUP dağıtımına eriştim. Sonra ise "All files" butonuna tıklayarak bütün dosyalara eriştim.
Ardından şunu yaptım:
1. En alt kısımda bana lazım olan güncelleme dosyası vardı. Ona tıklayarak indirdim fakat rastgele bir isimle iniyordu. Ben de "windows10.0-kb4540409-x64.cab" olarak değiştirdim.
2. Dosyayı D:\YUSUF\Downloads içerisine kaydettim.
3. Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırıp şu komutu yazıp Enter'a bastım: dism /online /add-package /packagepath:"D:\YUSUF\Downloads\windows10.0-kb4540409-x64.cab"
4. Yeniden başlatma istedi ve Y'ye basarak onayladım.
5. Doğrudan güncelleme işlemi normal bir şekilde başladı. Ve sonunda 19041.113 sürümüne güncellemeyi yaptım:
güncellemeyi sonunda kurdum.png

Güncelleme .cab uzantısına sahip olduğu için DISM komutunu kullanmak gerekiyor. Fakat en azından güncellemeyi kurabildim.
Sonradan bu güncelleme tekrar Windows Update'e gelirse zaten yüklerken direk atlayacağı için sorun yok. Çünkü KB4539080 de öyle olmuştu.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı