Windows güvenlik gözükmüyor

316255

Hectopat
Windows güvenliği bir açtım. Pek açamadım aslında her şey gitmiş. Hatırladığım kadarı ile 4 bölüm olurdu orada. Virüs taraması yapabilirdim ama şu an hiçbir şey yok. Yardımcı olur musunuz ne olduğu hakkında? Neler yaptım anlatayım önce. Crackli dosya indirdim. Bu sayede crackli programdan müzik indirdim.

Crackli dosyadan korktuğum için isim bitince bir virüs taraması yapayım dedim. O bölümü açtım ama tarama yaptıramadım yap butonuna tıkladığımda herhangi bir şey yapmıyordu bir anormallik vardi. Malwarebytes vardi ücretsiz. Onu kullanayım dedim. Kullandım 9 tane buldu sildirdim virüsleri. Ama Google sekmelerini açınca bir dakikada yükleniyordu bu anormal bir durumdu. Virüsleri silince PC'ye bir şeyler olmuş gibiydi.

Tabii hala Windows güvenliğinden tarama yaptıramıyordum orası hala bozuktu. PC yeniden başlatayım dedim. İlk defa bu kadar uzun sürede açıldı PC. Bu hiç normal değildi endişe etmeye başladım. Windows güvenliğe bakınca şok oldum. Hiçbir şey gözükmüyordu. Malwarebytes tekrar kullandım 1 tane virüs buldu onu da sildim. Acaba bilgisayarım sorunu nedir?

Dosya Ekleri

• 12.PNG
    12.PNG
    176,1 KB · Görüntüleme: 238
  • 13.PNG
    13.PNG
    102,5 KB · Görüntüleme: 193
  • 14.PNG
    14.PNG
    32,9 KB · Görüntüleme: 165
  • 12.PNG
    12.PNG
    176,1 KB · Görüntüleme: 136
  • 13.PNG
    13.PNG
    102,5 KB · Görüntüleme: 145
  • 14.PNG
    14.PNG
    32,9 KB · Görüntüleme: 137
Son düzenleyen: Moderatör:
Internete Adwcleaner yazdim. Malwarebytes cikti. Ben de malwarebytes var zaten. Bu normal mi?
Yapımcı MB fakat uygulama farklı, linkten indirin.

Adw taramasından sonra Kaspersky yükleyip güvenli modda tam tarama yapın.

Yapımcı MB fakat uygulama farklı, linkten indirin.

Adw taramasından sonra Kaspersky yükleyip güvenli modda tam tarama yapın.
Neler oldu anlatayim.

ilk once Adware'yi indirdim. Ustune tarama yaptim 12 tane virus buldu temizlettim. Sonra Kaspersky kendi sitesinden ucretsiz bir surumu indirdip kurdum. Karpersky kurarken dedi ki "Malwarebytes'i silmem gerek sonrada pc yeniden baslatmalisin" iyi tamam MAL'i sil dedim zaten guvenli moda alirken yeniden baslayacak pc diyip guvenli moda gecis yaptim. Guvenli modda gordumki Adware'yi silmis beyfendi. Neyse Kaspersky ile tarama yapayim dedim guvenli modda calismam dedi :D. Elimizde bir tek Malwarebytes kaldi onla tarama yaptim bir sey degismedi.

Kaspersky sildim oyle kara kara dusunuyorum ne halt yiyecegim diye.
Neler oldu anlatayim.

ilk once Adware'yi indirdim. Ustune tarama yaptim 12 tane virus buldu temizlettim. Sonra Kaspersky kendi sitesinden ucretsiz bir surumu indirdip kurdum. Karpersky kurarken dedi ki "Malwarebytes'i silmem gerek sonrada pc yeniden baslatmalisin" iyi tamam MAL'i sil dedim zaten guvenli moda alirken yeniden baslayacak pc diyip guvenli moda gecis yaptim. Guvenli modda gordumki Adware'yi silmis beyfendi. Neyse Kaspersky ile tarama yapayim dedim guvenli modda calismam dedi :D. Elimizde bir tek Malwarebytes kaldi onla tarama yaptim bir sey degismedi.

Kaspersky sildim oyle kara kara dusunuyorum ne halt yiyecegim diye.

Kaspersky silemedim. Denetim masasina baktim yok orda indirdigim dosyayi sildim sadece.

Dosya Ekleri

• 123123.PNG
    123123.PNG
    5,6 KB · Görüntüleme: 164
Bilgisayari yedekleyip restart attim. 0'dan atmadim. Dosyalar kalsin dedim. Buyuk oranda temizlemis bilgisayari.

Gel gor ki windows defender da degisen birsey olmamis. Program files-windows defender- MpCmdRun adli komut programi hala acilmiyor acildigi gibi kapaniyor bu uzun suredir bir sorundu zaten. Hicbir seyin duzeldigi yok Google Chrome daki 'temami' kaybettim ustune (pek umrunuzda olmayabilir ama onemliydi benim icin). Valla biktim usandim artik sorunlarla ugrasmaktan kaldirip atasim var bilgisayari.
Kaspersky kurulumunu güvenli modda mı yapmayı denediniz? Tam anlayamadım. Sistemi normal şekilde açarak kurulumu yapın, sonrasında güvenli moda geçerek tarama başlatın.
Sorunumu hallettim. Bilgisayar restart attim. Windows guvenligim geldi. Tabii baska sorunlarim yasadim ama ayrintilara girmeyecegim

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı12.PNG
    Ekran Alıntısı12.PNG
    18,1 KB · Görüntüleme: 241
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı