Rehber Windows Insider programından formatsız nasıl çıkılır?

365479

Hectopat
Makaleler
3
Evet arkadaşlar, şimdi farz edelim siz Insider programına katılmak istediniz ve dev kanalını seçtiniz ama pişman olup geri döndünüz. Sonra Insider programından da çıkmak istediniz bir baktınız format zorunlu. Bu rehberde formatsız bir şekilde Insider programından çıkmayı anlatacağım. İlk önce linkini koyacağım "offlineinsiderenroll" programını indiriyoruz

Link
İndirdikten sonra klasöre ayıklayıp yönetici olarak açmanız lazım.

1686070819387.png

Karşınıza böyle bir ekran gelecek. 4'e basıp enterleyin ve sistemi yeniden başlatın. Artık Insider programından ayrıldınız.

Hocam keşke bu konu Win 11 ilk çıktığında olsaydı. O zaman çok işime yarardı. Elinize sağlık.

Evet arkadaşlar, şimdi farz edelim siz Insider programına katılmak istediniz ve dev kanalını seçtiniz ama pişman olup geri döndünüz. Sonra Insider programından da çıkmak istediniz bir baktınız format zorunlu. Bu rehberde formatsız bir şekilde Insider programından çıkmayı anlatacağım. İlk önce linkini koyacağım "offlineinsiderenroll" programını indiriyoruz

Link
İndirdikten sonra klasöre ayıklayıp yönetici olarak açmanız lazım.

Eki Görüntüle 1809730

Karşınıza böyle bir ekran gelecek. 4'e basıp enterleyin ve sistemi yeniden başlatın. Artık Insider programından ayrıldınız.
Windows Insider Programından ayrılmak için Windows'u yeniden yüklemek gerekmez. Format, geri dönme seçeneği deaktif olan Windows Insider Preview derlemelerini bırakmayı ve orijinal sürüme (RTM) geri dönmeyi sağlar.

Orijinal sürüm (RTM), Windows Insider Programı kanallar arası geçişe izin verir. Bunu sadece Canary yapamaz. Bunun sebebi geliştirme döngüsünün en ucunda Canary kanalının olmasıdır.

Canary, Dev ya da Beta derlemesi yüklü bir cihazda Windows Insider Programında ayrılmak bir şeyi değiştirmeyecektir. Derlemelerde Windows Insider Programı'nın rolü, kanallar arası geçişe izin vermesidir. Bu derlemeler test edilmeye ve aktif olarak güncelleme almaya ayarlanmıştır. Orijinal sürümün güncelleme alma protokolü ile bir Insider Preview derlemesinin güncelleme alma protokolü farklıdır.

Ek olarak OfflineInsiderEnRoll, Windows Insider hesabı ile ilişkilendirilmemiş cihazlarda Windows Insider Preview derlemelerinin yüklemeye olanak sağlar ve bu araçla derlemeleri bırakmayı seçmek kayıt defterinden WindowsSelfHost girdisini siler. Bu, Manuel olarak da yapılabilir.

Not: WindowsSelftHost, Windows Insider Programı'nın bileşenlerini kapsar.

Windows Insider programından ayrılmak için Windows'u yeniden yüklemek gerekmez. Format, geri dönme seçeneği deaktif olan Windows Insider Preview derlemelerini bırakmayı ve orijinal sürüme (RTM) geri dönmeyi sağlar.

Orijinal sürüm (RTM), Windows Insider programı kanallar arası geçişe izin verir. Bunu sadece canary yapamaz. Bunun sebebi geliştirme döngüsünün en ucunda canary kanalının olmasıdır.

Canary, dev ya da beta derlemesi yüklü bir cihazda Windows Insider programında ayrılmak bir şeyi değiştirmeyecektir. Derlemelerde Windows Insider programı'nın rolü, kanallar arası geçişe izin vermesidir. Bu derlemeler test edilmeye ve aktif olarak güncelleme almaya ayarlanmıştır. Orijinal sürümün güncelleme alma protokolü ile bir Insider Preview derlemesinin güncelleme alma protokolü farklıdır.

Ek olarak offlineınsiderenroll, Windows Insider hesabı ile ilişkilendirilmemiş cihazlarda Windows Insider Preview derlemelerinin yüklemeye olanak sağlar ve bu araçla derlemeleri bırakmayı seçmek kayıt defterinden windowsselfhost girdisini siler. Bu, manuel olarak da yapılabilir.

Not: Windowsselfthost, Windows Insider programı'nın bileşenlerini kapsar.

Haklısınız. Benim demek istediğim Insider yükledikten sonra kurtarmada RTM sürüme geri dönebiliyoruz. Döndükten sonra yapılmalı zaten

Olabilirim hocam. Sorunuz Insider sürümündeyseniz ve stabil sürüme dönmek istiyorsanız ve 10 günün üzerinde kullandıysanız format zorunlu onun için.

Hocam hallettim, bir tane ayar vardıya açıyosun diğer büyük güncelemeye kadar bekliyor sonra iptal ediyor birinden yardım aldım onu yaptım daha ilk günü ayrıca ondan bekleyeceğim şimdilik sorun yok yine de teşekkğrler.

Hocam hallettim, bir tane ayar vardıya açıyosun diğer büyük güncelemeye kadar bekliyor sonra iptal ediyor birinden yardım aldım onu yaptım daha ilk günü ayrıca ondan bekleyeceğim şimdilik sorun yok yine de teşekkğrler.

Build numaranız 2262X ise geçerli o. Yoksa çıksa bile geçirtmez seni.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı