Windows İşletim Sistemi

Makaleler
98
Windows, Microsoft tarafından kontrollü bir dizi işletim sistemidir. Onun sürümü, onun sürümü, pencerelerde görüntülemesine olanak sağlayan bir masaüstü ile bir grafik arabirimi içerir. Windows, kişisel bilgisayarlar (PC'ler) için en yaygın kullanılan işletim sistemi olmuştur.

Microsoft Windows ilk olarak 1.0 Kasım 1983'te 1.0 sürümüyle tanıtıldı. Yayınlandığı bu yana, bir düzineden fazla Windows sürümü bulunmaktadır. Son sürüm için en güncel sürümü Windows 10'dur.

Microsoft İşletim Sistemleri Listesi
  • Windows 10 - Lansman Yılı: 2015
  • Windows 8 - Lansman Yılı: 2012 Windows 8.1/ 2013
  • Windows 7 - Lansman Yılı: 2009
  • Windows Vista - Lansman Yılı: 2007
  • Windows XP - Lansman Yılı: 2001
  • Windows ME - Yıl Lansman: 2000
  • Windows 2000 - Lansman Yılı: 2000
  • Windows 98 - Lansman Yılı: 1998
  • Windows 95 - Lansman Yılı: 1995
  • Windows 3 - Lansman Yılı: 1990
  • Windows 2 - Lansman Yılı: 1987
  • Windows 1 - Lansman Yılı: 1985
Windows 10, Windows NT işletim sistemleri ailesinin bir parçası olarak Microsoft tarafından işlem ve kişisel bilgisayar işletim sistemidir. Build 2014 kısa bir gösterimin ardından Eylül 2014'te resmi olarak tanıtıldı.

İşletim sisteminin ilk sürümü, Ekim 2014'te bir genel beta test sürecine girdi ve 29 Temmuz 2015'te tüketici sürümüne kadar devam etti.

Windows 10, Microsoft'un "evrensel uygulamalar" olarak tanımladığı şeyi sunar; Metro tarzı uygulamaları genişleten bu uygulamalar, neredeyse aynı koda sahip birden çok Microsoft ürününde çalışacak şekilde tasarlanabilir. PC'ler, tabletler, akıllı telefonlar, gömülü sistemler, Xbox One, Surface Hub ve Windows Holografik dahil.

Windows kullanıcı arayüzü, ücret tabanlı bir arayüz ile dokunmatik ekran için optimize edilmiş bir arayüz arasındaki arayüz, giriş cihazlarına göre düzenleyecek şekilde revize edildi. özellikle 2'si 1 arada bilgisayarlarda; Windows 7'nin iki arabiriminde, Başlat'ın öğelerini Windows 8 kutucuklarıyla birleştiren güncellenmiş bir Başlat Menüsü içerir.

Windows 10'un ilk sürümü ayrıca bir sanal masaüstü sistemi, Görünümü verilen bir pencere ve masaüstü yönetim özelliği, Microsoft Edge web tarayıcısı, parmak izi ve yüz tanıma ile oturum açma desteği, kurumsal ortamlar için yeni güvenlik özellikleri ve DirectX 12 ve WDDM 2.0 sunar. oyunlar için işletim sisteminin grafik yeteneklerini geliştirin.

Windows 10
  • 1 GHz veya daha hızlı işlemci veya SoC işlemci
  • 32 bit için 1 gigabayt (GB) veya 64 bit RAM için 2 GB
  • 16 GB kullanılabilir sabit sürücü alanı (32 bit)
  • 20 GB kullanılabilir sabit sürücü alan ( 64-bit)
  • DirectX 9 veya üstü, WDDM 1.0 sürücüsü Grafik kartı
Windows 8.1
  • 1 GHz 32-bit (x86) veya 64-bit (x64)
  • PAE, NX ve SSE2 desteğine sahip işlemci
  • 1 GB sistem belleği
  • 16 GB kullanılabilir sabit sürücü alanı (32 bit)
  • 20 GB kullanılabilir sabit sürücü alanı (64 bit)
  • WDDM 1.0 veya daha yüksek sürücülü DirectX 9 grafik aygıtı
Windows 8
  • 1 GHz 32-bit ( x86) veya 64-bit (x64) işlemci
  • 1 GB sistem belleği
  • 16 GB kullanılabilir sabit sürücü alanı (32-bit)
  • 20 GB kullanılabilir sabit sürücü alanı (64-bit)
  • WDDM 1.0 ile DirectX 9 grafik cihazı veya daha yüksek sürücü
Windows 7
  • 1 GHz 32-bit (x86) veya 64-bit (x64) işlemci
  • 1 GB sistem belleği
  • 16 GB kullanılabilir sabit sürücü alanı (32-bit)
  • 20 GB kullanılabilir sabit sürücü alanı (64-bit)
  • WDDM 1.0 veya üzeri sürücü sahip DirectX 9 grafik cihazı
Windows XP
  • İşlemci: 233 - 300 MHz veya üstü
  • RAM: 64 - 128 veya daha yüksek
  • GPU: Video adaptörü
  • Mağaza: En az 1,5 gigabayt (GB)
  • sabit diskteki kullanılabilir alan
  • Ses: Ses kartı, Hoparlörler veya kulaklıklar
  • Çözünürlükte: Super VGA (800 x 600) veya daha yüksek çözünürlük
  • ODD: CD-ROM veya DVD-ROM sürücüsü

Kaynak: 058 - Windows Operating System

@261538 hocam eline sağlık. Okul dergisi için makale yazacaktım. Bende Linux ve Windows farklarını yazıyordum. Eğer izniniz olursa alıntılamak istediğim yerler var. "Örneğin, Windows tanımı." Sizin için bir sakınca yoksa tabi.

Ellerinize sağlık hocam. Windows ile ilgili birisi olarak beğendim. Saydığınız sürümler dışında birçok sürüm daha var bu arada. Mesela NT 3.1, NT 3.5, NT 3.51, NT 4.0 gibi. Bizim şu an kullandığımız Windows 7, 8.1 ve 10 bu sürümlerin devamı aslında. Windows 98'in devamı ME oldu ve daha fazlası gelmedi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı