Windows İSO Dosyalarını Microsoft'tan İndirme ve Kurulum

Makaleler
7
Daha fazla  
Önemli bir not: Burada anlatacağım tüm işlemleri Ürün Anahtarınızın olduğunu ve yasal yollarla kullanacağınızı öngörerek anlatıyorum.

Lütfen korsan kullanmayın, kullandırmayın !!

Evet arkadaşlar geçen bir Windows 10 imajına ihtiyaç duydum zaten bu aralar Microsoft ücretsiz sunuyor ve bunun yanında 8.1 imajını da ücretsiz sunuyor ama Windows 7 gibi eski sürümünü indirirken ürün anahtarı istiyor. Bende piyasadaki oynanmış kurulumu aynı Windows 10'a benzetilmiş imajları güvenli bulamadığımdan tabii ki de kullanmadım.

Ben de araştırdım ve en sonunda bir yeri buldum bu sitede bir kod var onu kopyalıyorsunuz ve Microsoft'un Tech Bench sitesine girip konsolu açıp oraya kodu enjekte ederek Microsoft'u tabiri caizse "kandırarak" indirme yapabiliyoruz. Hem de tüm sürümlerini 7'den 10'a kadar ama tabii ki de bu işlerle uğraşmak istemeyenler için bir site kurulmuş bu site kod işlemlerini otomatik yapıyor size sadece dili ve mimariyi seçmek kalıyor. O kadar hemde link direk Microsoft'tan geliyor yani %100 orijinal kimsenin el sürmediği bir imajınızı oluyor.

Orijinal kullanacağınızı varsayarak siteyi paylaşıyorum

Kod:
https://mdl-tb.ct8.pl

Unutmayın korsan yok. Lisans alalım.

Şimdi gel gelelim kuruluma burada 2 seçeneğimiz var ya USB bellek (Hızlı bir kurulum için tavsiyem USB den kurulumdur) kullanarak ya da DVD kullanarak yapacağız, peki İSO'yu nasıl yazacaz? İşte cevabı:

USB için : Rufus

https://rufus.akeo.ie/downloads/rufus-2.14.exe

DVD için: Windows 7 USB\DVD Tool

Windows 7 USB/DVD Download Tool
UEFİ nedir: UEFI Nedir? - Technopat
UEFİ bellek oluşturmak için: UEFI Windows 10 Kurulum USB'si Hazırlama - Technopat
Windows 10 UEFİ kurulum rehberi: UEFI Windows 10 Kurulum Rehberi - Technopat
Windows 8.1 Rehberi: Adım Adım Windows 8.1 Kurulumu, Ayarlar ve Sürücü Güncelleme Rehberi - Technopat
Windows 7 Rehberi: Windows 7 Kurulumu Resimli Anlatım (Windows Kurulumu)
Sürücüler için Driver Booster: Driver Booster

Not: UEFİ kurulum yapabilmek için UEFİ destekli anakarta sahip olmanız lazım.
Eğer UEFİ desteklemiyorsa normal kurulum yapmak zorundasınız...

Eğer kurulumda veya kurulumdan sonra PC mavi ekran verip kapanıyorsa RAM' lerde sorun olabilir bunu anlamak için:

Memtest86: MemTest86 - Offical Site of the x86 Memory Testing Tool

Kullanım Rehberi için: Memtest86+ USB'den Çalışan RAM Bellek Test Programı

Windows 10 Microsoft linki : Windows 10 Disk Görüntüsünü (ISO Dosyası) İndir
Windows 8.1 Microsoft linki: Windows 8.1 Disk Görüntüsünü (ISO Dosyası) İndir

8.1 için ufak bir not kurulumda ürün anahtarı istiyor ve burayı geçemiyoruz bu durumda kod kısmında vereceğim ve sadece o bölümü geçmek için kullanılan kodu girip kurulum yapabilirsiniz.

Kod:
 GCRJD-8NW9H-F2CDX-CCM8D-9D6T9

macOS Mavericks kurulum rehberim için :

[Rehber] macOS Mavericks RAW İndirme ve Kurma

Tüm sorunlarınızı aşağıya yazarak sorabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazen açılamaya biliyor

Bunu dene
Kod:
https://gist.github.com/mkuba50/27c909501cbc2a4f169be4b4075a66ff

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı