Windows ISO'su oluşturma

"ALINTIDIR"

kullanman gereken programın adı
gimagex
gimagex indirme adreside burda

yapman gereken
1. -)anlatım
eğer hazır elinde bir live cd varsa onunla bu programıda kullanarak sistem yerinin wim yedeğini alabilirsin ve normal wim boyutunda alır
bu şekilde alacaksan 2. anlatımı atla sistem image almaya geç ordan devam et anlatım için.

2.-)anlatım
bu kısımda söyleyeceklerim ikinci bir harddisk bölümün olduğunu varsayarak
ikinci bölüme windows disk bölümünden 20-30-40... GB diskin boyutuna yada kullanmak istediğin kadar bir vhd image kalıbı oluştur sana kalmış birşey
oluşturduğunu varsayarak... devam ediyorum...
ardından elinde hali hazırda bulunan bir kurulum cd-dvd-iso kalıbını sanal yada cd olarak windows'a yerleştir
gimagex.exe (sistemine göre x86-x64) dosyasını çalıştır
Apply (üstten ikinci sekme) bölümünden windows'a yerleştirdiğin windows kalıbından install.wim dosyasını bul ve seç
hedef olarakta aldığın ve sanal kalıp olarak yerleştirdiğin (sisteminde bir E:/ gibi bölüm olarak görülmesi gerekli bilgisayarında takılı yada bölümlemeye göre değişir tabi hard disk bölümlerine bağlı sende farklı olabilir ) senin_belirlediğin_isimli.vhd sistem bölümünü göster
ve alt kısımdaki Apply ye basrak dosyaları içine açmasını(çıkarmasını) sağla

2.1-) anlatım
bu kısımda 2.anlatımın aslında devamı olacak
internetten EasyBCD adlı programı indir ve çalıştır (Türkçe anlatım yapacam programla ilgili dil ayarlarını ona göre uygularsın)
Yeni kayıt ekle bölümünden
alt kısımda
Taşınabilir/Harici medya altından
Microsoft VHD kısmından
vhd seçimi ve önyükleme(bilgisayarın açılışına ekleme)
önyükleme için bir isim belirliyoruz (win7-win8-win10) isim için tercih senin
yol olarakta(vhd kesinlikle ana dizinde olamalı E:\senin_belirlediğin_isimli.vhd kesinlikle klasör içinde çalıştırma koysanda çalışmıyor ama sen direk ana dizine koy :))) vhd kalıbını göster
açılış sürelerini herşeyini ayarla ve sistemi yeniden başlatarak kurulum yap ve yeni kurduğuğu sistemin açılsın

------buraya kadar programların kullanımlarını internetten araştırdığını varsayarak program içeriklerine fazla girmedim

----*son: sistem image alma----
açılan live cd veya vhd üzerine kurduğun sistemlerden hangisi olursa olsun
sistemi kullandığın sistemden farklı bir sistem olarak açtığını varsayarak anlatıma devam ediyorum
çalıştırdığın yeni sistemde tekrar
gimagex.exe programını çalıştır
capture (yani ilk sekme olacak) bölümünün gerekli kısımlarını doldur
sistemine ne ad verecen gibi...
yukardaki kısımda source var ordan almak istediğin daha önce kullandığın işletim sisteminin ana dizinini seç(önceden sistemin C: de kuruluydu şuan dizini değişti)
alt kısımda
Destination kısmını seçerek istediğin wim dosyasını nereye ve ne isimle kaydedeciğini belirle(sen yinede değiştirme install.wim olarak kaydet ismini)
ve wim image dosyasını oluşturmasını bekle

tekrar bilgisayarını kendi sisteminden açarak
daha önce yedeğini aldığın işletim sisteminin format kalıbının iso dosyasını masaüstüne yedekle
power iso yada herhangi düzgün çalışan bir iso programıyla (benim önerim poweriso) bu kalıbını göster(aç)
içinde bulunan "sources" klasörü içine gir ve ordan install.wim dosyasını sil
silme işlemi sonrası senin aldığın install.wim dosyasını öncekinin yerine bırak
değişimi sağladıktan sonra iso dosyanı kaydet ve ister cd-dvd yaz ister flas-usb tercih senin takıp kurulum yapabilirsin

wim image dosyanın boyutu (sistem+kurduğun programlar) olarak değişebilir
örneğin windows kurdun ve üzerine office kurdun
windows(3GB)+office(1.5GB) yani 4.5 GB civarında olur

"ALINTIDIR"

NTLite aklıma gelmedi değil sadece şu anki kendi bilgisayarımdaki gibi akıcı çalışır mı demek istedim çünkü bazı insanlar böyle Windows sürümleri yapıyorlar ve bir zamandan sonra sistem kararsızlaşmaya başlıyor.
Yükleyeceğim bilgisayarlar SSD'ye sahipler ve biri 4 GB RAM'e diğeri ise 8 GB RAM'e sahip. Sizce ne yapmalıyım?
"Alıntıdır"

Kullanman gereken programın adı.
Gimagex.
gimagex indirme adreside burda

Yapman gereken.
1. -)anlatım
Eğer hazır elinde bir Live CD varsa onunla bu programıda kullanarak sistem yerinin wim yedeğini alabilirsin ve normal wim boyutunda alır.
Bu şekilde alacaksan 2. anlatımı atla sistem image almaya geç oradan devam et anlatım için.

2.-)anlatım
Bu kısımda söyleyeceklerim ikinci bir hard disk bölümün olduğunu varsayarak.
İkinci bölüme Windows disk bölümünden 20-30-40.. GB diskin boyutuna ya da kullanmak istediğin kadar bir vhd image kalıbı oluştur sana kalmış bir şey.
Oluşturduğunu varsayarak... Devam ediyorum...
Ardından elinde halihazırda bulunan bir kurulum CD-DVD-ISO kalıbını sanal ya da CD olarak Windows'a yerleştir.
gimagex.exe (sistemine göre X86-X64) dosyasını çalıştır.
Apply (üstten ikinci sekme) bölümünden Windows'a yerleştirdiğin Windows kalıbından install.wim dosyasını bul ve seç.
Hedef olarak da aldığın ve sanal kalıp olarak yerleştirdiğin (sisteminde bir e:/ gibi bölüm olarak görülmesi gerekli bilgisayarında takılı ya da bölümlemeye göre değişir tabii hard disk bölümlerine bağlı sende farklı olabilir ) senin_belirlediğin_isimli. Vhd sistem bölümünü göster.
Ve alt kısımdaki apply ye basrak dosyaları içine açmasını(çıkarmasını) sağla.

2.1-) anlatım.
Bu kısımda 2.anlatımın aslında devamı olacak.
İnternetten easybcd adlı programı indir ve çalıştır (Türkçe anlatım yapacağım programla ilgili dil ayarlarını ona göre uygularsın)
Yeni kayıt ekle bölümünden.
Alt kısımda.
Taşınabilir/Harici medya altından.
Microsoft vhd kısmından.
Vhd seçimi ve önyükleme(bilgisayarın açılışına ekleme)
Önyükleme için bir isim belirliyoruz (Windows 7-Win8-Windows 10) isim için tercih senin.
Yol olarak da(vhd kesinlikle ana dizinde olamalı e:\senin_belirlediğin_isimli. Vhd kesinlikle klasör içinde çalıştırma koysanda çalışmıyor ama sen direk ana dizine koy :))) vhd kalıbını göster.
Açılış sürelerini her şeyini ayarla ve sistemi yeniden başlatarak kurulum yap ve yeni kurduğuğu sistemin açılsın.

------Buraya kadar programların kullanımlarını internetten araştırdığını varsayarak program içeriklerine fazla girmedim.

----*Son: Sistem image alma----
Açılan Live CD veya vhd üzerine kurduğun sistemlerden hangisi olursa olsun.
Sistemi kullandığın sistemden farklı bir sistem olarak açtığını varsayarak anlatıma devam ediyorum.
Çalıştırdığın yeni sistemde tekrar.
gimagex.exe programını çalıştır.
Capture (yani ilk sekme olacak) bölümünün gerekli kısımlarını doldur.
Sistemine ne ad vereceksin gibi...
Yukarıdaki kısımda Source var oradan almak istediğin daha önce kullandığın işletim sisteminin ana dizinini seç(önceden sistemin C: De kuruluydu şu an dizini değişti)
Alt kısımda.
Destination kısmını seçerek istediğin wim dosyasını nereye ve ne isimle kaydedeciğini belirle(sen yine de değiştirme install.wim olarak kaydet ismini)
Ve wim image dosyasını oluşturmasını bekle.

Tekrar bilgisayarını kendi sisteminden açarak.
Daha önce yedeğini aldığın işletim sisteminin format kalıbının ISO dosyasını masaüstüne yedekle.
Power ISO'ya da herhangi düzgün çalışan bir ISO programıyla (benim önerim PowerISO) bu kalıbını göster(aç)
İçinde bulunan "sources" klasörü içine gir ve oradan install.wim dosyasını sil.
Silme işlemi sonrası senin aldığın install.wim dosyasını öncekinin yerine bırak.
Değişimi sağladıktan sonra ISO dosyanı kaydet ve ister CD-DVD yaz ister flash-USB tercih senin takıp kurulum yapabilirsin.

Wim image dosyanın boyutu (sistem+kurduğun programlar) olarak değişebilir.
Örneğin Windows kurdun ve üzerine Office kurdun.
Windows(3GB)+Office(1.5GB) yani 4.5 GB civarında olur.

"Alıntıdır"

Windows şu an yaklaşık 30 GB yer kaplıyor bunu eski bir USB porttan yazdırmak uzun sürmez mi başka bir yöntem lazım bana.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı