Windows Kurarken Disk Görünmüyor

FatihAydin42

Hectopat
Bilgisayar formatladım ve UEFI USB'sinden isletim sistemini kurarken disk bulmuyor, çözümü nedir? Bunun oncesinde 0xc0000098 hatasi veriyordu. (Fazla bilgim yok detayli bir sekilde yardim edin lutfen.)

IMG_20180531_130446.jpg
IMG_20180531_135738.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Kurulumdan bir önceki adımda flash diski çıkar, anasayfaya dön başla yazan kısımda tekrar tak. Biraz bekle sonra devam et.
Eğer bu çözüm olmazsa yine kuruluma başla kısmında SHIFT+10 yapıp cmd'yi aç. Bunu yapmak HDD' nin içindeki bütün veriyi siler.
Yazdığım komutları bir bir yaz;
1-Diskpart
2-List disk
3-Bu kısımda HDD görünüyorsa select disk (hangi disk ise yaz)
4-Create partıtıon prımary
5-Select partıtıon (hangi diskse yaz)
6-Atıve
7-Format FS=NTFS
Bunlardan sonra PC'yi yeniden başlat, kuruluma geç.

Bilgisayar formatladım ve UEFI USB'sinden isletim sistemini kurarken disk bulmuyor, çözümü nedir? Bunun oncesinde 0xc0000098 hatasi veriyordu. (Fazla bilgim yok detayli bir sekilde yardim edin lutfen.)

Eki Görüntüle 302793Eki Görüntüle 302794
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Burda anlatmış, bol şans.

Konu açılalı çok olmuş. Fakat anladığım kadarı ile. Hitachi marka bir sabit diske kurulum yapılacak. Bunun en kolay yolu, GPT değil MBR partitition olarak yükleme yapmak. Zaten sabit diskiniz 2TB'den büyük değil. GPT çok da gerekmiyor. USB diskinizi Rufus ile MBR seçeneği ile yaratın.

Peki, halihazırda neden sisteminizde diski göremiyorsunuz? Çünkü GPT yükleme yapmak için anakartınızın sistem olarak yeni olması gerektiği bir yana, yükleme diski için de GPT görünmesi gerekiyor başında. Yani, "[UEFI:" olarak.

Eğer M.2 tipi bir diske kurulum yapacak olsa ID'iniz, işiniz daha zordu. Onların MBR Partition için Driver'ları bulunmaz. GPT olarak yükleme mecburiyeti var. Ama bu sefer de sorun, aktive etmek.

Eğer orijinal bir kodunuz var ise kolay. Ama aktivatör kullanacak iseniz, MBR Partition'ı aktive edemiyorlar. Biri hariç. "Chew VGA 0.9" fakat bu da bazen Windows Update'lerinden sonra etkisiz kalıp, tekrar tekrar belli aralıklarla kurmak gerekiyordu. Windows 7 desteği bittiği için artık Update çekemiyor, dolayısı ile güncelleme yaptıktan sonra bir kere çalkıştırmak yeterli olacaktır.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı