Windows Kurulu Yeri Biçimlendirip Mac Kurmak!

Arkadaşlar AHCI sorununu da çözdüm. Parrhesia arkadaşım teşekkürler alakan için. Sanırım dediğin şeyi uygulayarak yaptım.

HDD'ler bilgisayarımın Sata_00 ve Sata_01 bağlantılarındaydı...

Fakat gözümden kaçmış olacak ki orada GSATA A ve GSATA B sata girişleri vardı.

Buralara takınca AHCI Mod açıldı otomatikmen...

ŞİMDİ YENİ SORUNUM İSE ŞU!

Artık HDD'ler gorunuyor Disk izlencesinde fakat bu sefer de daha önceden bölünmüş olan alanlara kuramıyorum.

Daha da açayım konuyu.

Şimdi 500GB'lık HDD'nin 70GB ık kısmında windows vardı. ben buraya Mac kurmaya çalışıyorum. Burayı güzelce biçimlendirdim "günlüklü" şeklinde. Fakat buraya kurmak istediğimde bana disk izlencesine girmemi ve GUID haritasına göre tekrar bölüntülememi söylüyor. Burayı da aşınca tamam galiba.

Tüm diski bölüntülesem bu sefer diğer 400 küsür GB lık verilerimi de silecek. Oraya zeval vermeden sorunu çözmem lazım?

Sata Port0-3 Native Mode=Disabled yapın
Onbord Serial Port 1=Disabled yapın
Bir kaç port daha olması gerekiyor. Hepsini kapatın.

- - - Güncellendi - - -

Disk izlencesine gelip seçeneklerin üstünden HDD'nin olduğu karenin sağ alt köşesinden mouse ile gelip 50gb'lık bölüntü olacak şekilde yukarı doğru götürün. Ayırdığınnız HDD'ye kurulum yapabilirsiniz.

Dediğin yere giriyorum orada "Şu anki bölüntü yerleşimi" adlı sekme var ve 3'e ayrılmış...

İlki System Rase yazan yer (burası windows'un kendine ayırdığı çok küçük kısım ve 367MB)
İkincisi ML4 adında benim silip MAC OS Genişletilmiş formatına çevirdiğim ve buraya kurmak istediğim 70GBlık alan....
Burada da film, müzik ve kişisel belgelerimin bulundugu ve silinmesini asla istemediğim 429GB Lık alan var...

Ve en önemlisi de o kareler mouse ile oynatılmıyor... :/

- - - Güncellendi - - -

Bu disk Ana Önyükleme Kaydı (Master Boot Record) bölüntü düzeneğini kullandığı için, üzerindeki bölüntülerin büyüklüklerini değiştiremezsiniz.

yazıyor yanında...

Son düzenleyen: Moderatör:
Malesef yapılmıyor. Üzerinde bir ünlem işareti çıkıyor ve GUID'li hatayı veriyor yukarda bahsettiğim... Ve en ufak değişiklik yapamıyorum o diskte...

- - - Güncellendi - - -

İşin kötü yanı windows kurup o diski tamamen başka yere yedekleyip, sonra ise mac i ve ardından windows kurup dual çalışsınlar diyorum ama bu sefer de windows u kurarken disklerimi görmüyor sata portları kapatmıştık onunla mı alakalı?

Son düzenleyen: Moderatör:
GUID ile de biçimlendiremiyorum, hiçbir şekilde müdahele edemiyorum.
GUID ile biçimlendirebilmem için alttaki Seçenekler butonunun aktif olması lazım ama bende değil. Yukarda yazdığım uyarıdan ötürü:

Bu disk Ana Önyükleme Kaydı (Master Boot Record) bölüntü düzeneğini kullandığı için, üzerindeki bölüntülerin büyüklüklerini değiştiremezsiniz.

Şu an tam olarak yapmam gereken nedir?

Evet onunla alakalı. Elinde yedek HDD varsa ona Windows kur, dosyalarının o diske aktar, sonra Mac kurulumuna geç. Sata portlarını açıp öyle Windows kur. Windows olan diski sildiğin için ancak bu şekilde yapılabilir. Disk izlencesine gelip diskin olduğu yerin resimlerini koyabilir misin, ya da video...

Anlaşılan önce Windows kurup, 500GB'lık diskteki tüm verileri yedeklemem lazım. Daha sonra bu diski bir güzel biçimlendirip(Mac kurarken) sonra da üzerine windows kurmak lazım galiba... Önce windows kurup sonra mac olmuyor anladığım kadarıyla.. Zaten rehber videolarda da tertemiz disklere kurulum yapıyordunuz...

- - - Güncellendi - - -

parrhesia, windows kurulumuna başladım artık. şu yedekleri alayım, tertemiz diskte tekrar kurulum yapacağım...
beni kurulumda yalnız bırakmadığın için gerçekten teşekkür ederim. ;)

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı