Çözüldü Windows kurulumdan stexstor.sys mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Lasnberg

Centipat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Değerli arkadaşlarım,
Ben USB ile format atmaya çalıştığım vakitte bu hatayı alıyorum. Sistem onarma yaptım düzelmedi. Komple C'yi sıfırladım sonra olmadı. "sfc /scannow" yaptım, yine olmadı. Aklıma ve elimden gelen her şeyi internetten de yardım alarak baktım ama ben bu bilgisayara format atamıyorum.

Bilgisayar: Dell Inspiron 3537 dizüstü.

Format atma nedenim, ekran kartım AMD Radeon HD 8670M series ama Intel grafik işlemcisi 4400'ü kullanıyor bilgisayar. Bu da kasmalara ve donmalara neden oluyor. Kendi ekran kartımı güncelleyeyim dedim, driver Catalyst yüklenirken bilgisayar dondu ve bir daha açamadım. Windows'u format atmaya çalıştığımda da bu hatayı aldım. Windows'u sıfırlayıp giriş yaptığımda Intel'i aygıt yöneticisinden kaldırdım tekrar AMD yüklemeye çalıştım. Driveri yükledi fakat yeniden başlatınca ekran uzun bir süre gelmedi ve giriş yaptığında tekrar Intel'e geri döndü bir süre sonra yine ekran dondu bir daha gelmedi. Yine sıfırladım şimdi komple Windows sürücüsünü ama her zaman format daha iyidir diye biliyorum dokunmuyorum sizden yardım bekliyorum. Sorunsuzca driverlarımı güncelleyip kullanmaya başlamak istiyorum.

USB takıyorum, bilgisayarı açıyorum F12 tıklayıp. UEFI'e'dan Boot ediyorum, Windows simgesi geliyor. O anda yükleme ekranına geçmeden bu mavi ekranı alıyorum. Bu konuda uzman arkadaşlarımız sorunuma yardımcı olursa çok teşekkür ederim, şimdiden iyi çalışmalar diliyorum.

IMG-20200216-WA0003.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Microsoft'un sitesinden yeni bir ISO dosyası ve farklı bir flash bellek ile deneme yap ve farklı USB yuvaları ile dene.
  • Legacy kurulum yaptığımda da aynı mavi ekranı alıyorum.
  • BIOS sürümünü A12 yazıyordu. Dell'in kendi sitesinden indirmiştim ve zaten güncel demişti.
  • Başka bir flash bellek ile denemedim fakat aynı USB ile başka bilgisayara format atmayı denediğimde oldu. Ben yine de başka bir seçenek olan CD'den denedim. Onda da mavi ekran bu stexstor.sys hatası aldım.
  • Memtest86 testi yapmadım onu bilmiyorum ama yapacağım.
  • Depolama birimini anlamadım ama HDD mi? Windows 10 Pro var USB'de eğer bunu soruyorsanız.

Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Secure Boot Enable ise Disable yap, SATA Operation RAID ise AHCI yap.
s1.PNG

s2.PNG

Senin BIOS'un değişik ise fotoğraf paylaş.

Memtest86 testi ile bellekleri kontrol edin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Secure Boot "Disabled" ve SATA Operation "AHCI" seçili haldedir.

Memtest86 testini yaptım ve RAM araçlarım da hataya rastlanmamıştır.

Sorun Legacy yada UEFI boot yüklemelerinde resmini attığım mavi ekran sorunu devam etmektedir.

Farklı 4 tane yuvası var her birinde denemiştim hatta tekrar deneyim bir şey kaybetmem.

Başka bir bilgisayarda açılıyor ama USB format yazılımı, bilgisayarlar arasında değişiklik gösterir mi?

Aynı şekilde bende Windows 7 Pro format CD'si elimde mevcut onunla da denedim aynı hatayı almıştım.

Hata veren modülün ismi "Promise SuperTrak EX Series Driver" SATA kontrolcü olduğunu tahmin ediyorum, eğer CD ile de aynı hata ile karşılaşıyorsanız farklı bir HDD veya SSD ile deneyin, gene olmazsa anakart üzerindeki elektronik elemanlar kaynaklı olabilir.

Hocam çok teşekkür ederim değerli vaktin için. USB'den olduğunun farkına vardık.

Dediğiniz gibi USB değiştirince sorun geçti.

Problemim geçmiştir.

Konu kilitlenebilir.

Herkese sıkıntısız sorunsuz vakitler diliyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı