Windows kurulumu HDD görünmüyor (eski BIOS)

StarrSehmus

Centipat
Daha fazla  
RAM
4.00 GB
Merhaba dostlar, az önce Windows kurulumu yapmak için USB hazırladım. Kuruluma başladım. Ancak Windows kurulumu sırasında HDD diskimi görmüyor. BIOS'da ve boot menüde HDD mi görüyorum ama Windows kurulumunda göremiyorum. Unutmadan eski BIOS bir sisteme sahibim ekran görüntüsü ekledim.

Dosya Ekleri

• IMG_20220703_154313.jpg
    IMG_20220703_154313.jpg
    83,8 KB · Görüntüleme: 256
  • IMG_20220703_154112.jpg
    IMG_20220703_154112.jpg
    112,5 KB · Görüntüleme: 114
  • IMG_20220703_154313.jpg
    IMG_20220703_154313.jpg
    83,8 KB · Görüntüleme: 84
Sistemin bileşenlerini yazın lütfen! İlk olarak HDD kablolarını başka portta dener misin?
BIOS'tan AHCI modu aktif edin.
Kurulum ekranında komut istemini açmak için Shift+F10 tuşuna basın.
Ardından diskpart yazıp Microsoft diskpart uygulamasını başlatın.
List disk yazıp GPT kurmak istediğiniz hard diskin numarasını alıp 'select disk X' şeklinde yazın. (X yerine diskin numarası gelecek örneğin: Select disk 1)
Diski temizlemek için 'clean' yazdıktan sonra 'convert GPT' yazıp işleme devam edebilirsiniz.
Bu şekilde kurulum esnasında hard disk gözükecektir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sistemin bileşenlerini yazın lütfen! İlk olarak HDD kablolarını başka portta dener misin?
List disk yazıp GPT kurmak istediğiniz hard diskin numarasını alıp 'select disk X' şeklinde yazın. (X yerine diskin numarası gelecek örneğin: Select disk 1)
Diski temizlemek için 'clean' yazdıktan sonra 'convert GPT' yazıp işleme devam edebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Hocam iyi güzel de benim UEFI desteğim yok (eski BIOS) diye yazdım.

Merhaba dostlar, az önce Windows kurulumu yapmak için USB hazırladım. Kuruluma başladım. Ancak Windows kurulumu sırasında HDD diskimi görmüyor. BIOS'da ve boot menüde HDD mi görüyorum ama Windows kurulumunda göremiyorum. Unutmadan eski BIOS bir sisteme sahibim ekran görüntüsü ekledim.
HDD'nin kablolarının anakarta doğru bağlandığına emin misiniz? Çünkü bendede böyle bir sorun olmuştu tekrar kontrol ettiğimde 1 kabloyu yanlış bağlamıştım sonrasında hemen düzelttim.

Hocam bütün diski silmek istemiyorum, diskte 50 GB yer ayırmıştım onu temizleyeceğim. Onu nasıl yapabilirim?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı