Windows kurulumu sonrası DVD ve HDD Görmeme Sorunu

alk

Hectopat
Techopat'ın kurulum rehberini takip ederek flash diske Windows 10 GPT kurulumu hazırladım ve HP Dizüstü - 15-ba010nt marka model notebooka kurulum yaptım. Kurulum öncesi notebookun içini açıp HDD'yi söküp yerine 256'lık SSD taktım ve HDD'yi DVD yerine kızak takarak DVD bölümüne taşıdım. Kurulum sonrası bilgisayarda DVD yerine taşıdığım orijinal HDD gözükmüyordu. İnternette gördüğüm her neyi yaptıysam bu sorun düzelmedi. Bu arada HDD'nin içinde orijinal HP'nin dosyaları (recovery, Windows 10 vs) var. BIOS'un ekran görüntülerini burada paylaşmak istiyorum acaba kurulumun GPT olması ile ilgili bir alakası olabilir mi? Çünkü kızağın çalıştığına eminim ve DVD sürücüsüne enerji geliyor.

bios1.jpg bios2.jpg bios3.jpg

Ek bilgi bilgisayarıma sağ tıklayıp yönet denilerek ulaşılan Disk Yönetimi bölümünde de kesinlikle HDD gözükmüyor. Diski söküp yerine DVD'yi tekrar taktığımda DVD'yi de görmüyor ama enerji geliyor. Kurulumu tekrar MBR olarak yapsam bir düzelme olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı