Windows kurulumu "verifying dmi pool data"da takılı kalıyor

aahmetutku

Femtopat
Daha fazla  
Sevgili forumlar arkadaşlar eski bir anakartım var Gigabyte GA-G41M Combo rev 2.0. Tozlu raflardan kasa ile birlikte aldım her şeyi çıkardık tozlarını aldım sonrasında her şeyi düzgünce taktım her şeyi yerinde. Sonra Windows kurayım dedim ve boot menüye girdim, seçtim USB'mi verifying dmi pool data yazıyor kalıyor. Hadi USB yavaş yüklüyor olabilir dedim ama bayağı bir bekledim gene hala o ekranda.

Sonra başka bir hard disk taktık içinde Windows yüklü olan ona girdim boot menüden yok gene o ekranda kalıyor. Arkadaşlar biraz araştırdım tabii SATA kablosu disk sorunu falan olduğunu düşünmüyorum. Zaten olsaydı USB açardı disk açmazdı neyse yok ne olur yardım edin. BIOS'ta bir hata olduğunu düşünüyorum ama yapamamadım olmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
BİOS sıfırlamayı deneyin.

Eğer gerçekten eski bir şey ise USB'den boot desteklemiyor olabilir. USB'ye ISO'yu yazdırırken MBR seçtiğinize emin olun. Eğer Windows yüklü hard disk başka bir bilgisayardan ise o harddiskde de UEFI Windows vardır, siz USB'ye MBR olarak yazdırın, yine olmazsa USB'den boot desteklemiyor, CD/DVD'den kuracaksınız.

Bende de Casper marka 2000'li yıllardan kalma bir kasa var, USB'den boot etmiyor. CD ile kurdum windows'u.

BIOS sıfırlamayı deneyin.

Dual BIOS var sıfırlıyorum eskiden düzgün olan haline geçiyor sanşyeler içinde başka sıfırlama yöntemi denedim direk qflashtan yok sıfırlandı ama gene olmadı

Eğer gerçekten eski bir şey ise USB'den boot desteklemiyor olabilir. USB'ye ISO'yu yazdırırken MBR seçtiğinize emin olun. Eğer Windows yüklü hard disk başka bir bilgisayardan ise o harddiskde de UEFI Windows vardır, siz USB'ye MBR olarak yazdırın, yine olmazsa USB'den boot desteklemiyor, CD/DVD'den kuracaksınız.

Bende de Casper marka 2000'li yıllardan kalma bir kasa var, USB'den boot etmiyor. CD ile kurdum windows'u.
Eskiden yapabiiyordum usbden windows kuruyordum bu anakarta şimdi olmuyor hiçbir diski görmüyor içinde windows olan içinde aioboot olan içinde hiçbirşey olmayan diskide deniyom operatng system not found da demiyo hep takılı kalıyo çözemiyorum

Dual BIOS var sıfırlıyorum eskiden düzgün olan haline geçiyor sanşyeler içinde başka sıfırlama yöntemi denedim direk qflashtan yok sıfırlandı ama gene olmadı

Eskiden yapabiiyordum usbden windows kuruyordum bu anakarta şimdi olmuyor hiçbir diski görmüyor içinde windows olan içinde aioboot olan içinde hiçbirşey olmayan diskide deniyom operatng system not found da demiyo hep takılı kalıyo çözemiyorum
Hocam böyle mi yaptınız sıfırlamayı eğerki böyle yapmadıysanız bu halini deneyin
1.Bilgisayar tamamen kapalıyken, PSU'yu kapat.
2.CMOS pili çıkar (anakarttaki yuvarlak gümüş pil).
3.BIOS reset jumper'ı varsa (genellikle "CLRTC", "CLR_CMOS", "JBAT1" diye geçer), bu pinleri kısa devre yap (kabloyla 5-10 saniye).
4.Pili çıkarıp en az 10 dakika bekle.
5.Pili tak, PSU'yu aç ve başlat.

Hocam böyle mi yaptınız sıfırlamayı eğerki böyle yapmadıysanız bu halini deneyin
1.Bilgisayar tamamen kapalıyken, PSU'yu kapat.
2.CMOS pili çıkar (anakarttaki yuvarlak gümüş pil).
3.BIOS reset jumper'ı varsa (genellikle "CLRTC", "CLR_CMOS", "JBAT1" diye geçer), bu pinleri kısa devre yap (kabloyla 5-10 saniye).
4.Pili çıkarıp en az 10 dakika bekle.
5.Pili tak, PSU'yu aç ve başlat.
Hayır gene olmuyo maalesef bir hocama sordum sanırım fiziksel hasar olabilir ömrü bitmiştir sana bir anakart ayarlamaya çalışırım dedi bende anakart bakıyom sizce eskisini bir kartçıya göstereyimmi herhangi bir fiziksel hasar olma ihtimali olabilir mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı