Çözüldü Windows kurulumunda "yeni bir bölüm oluşturamadık" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Tr_temhA

Hectopat
Bu şekilde hata veriyor. Diski sildim bir şey değişmedi.

IMG-20240910-WA0010.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Her halükarda orada 1MB'lık bir bölüm olmamalı idi.
O bölümlendirmeleri Windows kurulum USB'si yapmış ise yanlış yapmış sanki.
Normalde başta 100 MB+boot EFI bölümü, ortada sistem bölümü sonda da 1GB civarı kurtarma bölümü oluşur.

Tekrar ISO indirin. Bu sefer Home versiyon olsun. Aslında her halükarda Home versiyon olmalı.

Zaten öyle hocam. Sıkıldım ISO indirmekten.

@Tr_temhA hocam Linux dağıtımını kurarken hangi disk yapısını kullandınız, Btrfs mi? Disk yapısını değiştirin ya da Linux dağıtımının kurulum ekranına tekrardan gelip diski silin.

Kaç tane disk yapısı var hocam? Hiç bilmiyorum hangisini seçtim. Düz Rufus kurup yapmıştım.

@Tr_temhA hocam Linux dağıtımını kurarken hangi disk yapısını kullandınız, Btrfs mi? Disk yapısını değiştirin ya da Linux dağıtımının kurulum ekranına tekrardan gelip diski silin.

Tekrar diski mi silsem?

Kaç tane disk yapısı var hocam? Hiç bilmiyorum hangisini seçtim. Düz Rufus kurup yapmıştım.

Tekrar diski mi silsem?
Diski silmenin diske hiçbir zararı olmaz. Zaten silinen şey diskin kendisi değil, partition table veya MBR/GPT yapılandırmasını ilgilendiren ufacık birşey siliniyor.

• O diski başka bir PC ye ikincil disk olarak takabiliyor musunuz?
  • Takabiliyorsanız bu durumda ek depolama alanı olarak kullanılacak şekilde biçimlendirip yapılandırabiliyor musunuz?
  • Yukarıdakiler mümkünse sorun diskte değil demektir. Diğer PC üzerinde takılı iken çeşitli programlar ile disk yapısı düzenlenebilir veya sıfırlanabilir.
Konu başından beri devamedegelen soruna anlam vermek bu hali ile çok zor.

PC konusundaki tecrübe seviyenizi bilmem imkansız. Hiren kullanabilirseniz sadece bu sorun için değil her türlü işlem için tavsiye ederim. Kullanın.

Hiren : Özellikle pc sorunlarını gidermek veya PC üzerinde her türlü işlemi yapmak için dizayn edilmiş USB ye kurulan portable bir Windows işletim sistemi. Winpe

Son düzenleme:
Diski silmenin diske hiçbir zararı olmaz. Zaten silinen şey diskin kendisi değil, Partition table veya MBR/GPT yapılandırmasını ilgilendiren ufacık bir şey siliniyor.

• O diski başka bir PC'ye ikincil disk olarak takabiliyor musunuz?
  • Takabiliyorsanız bu durumda ek depolama alanı olarak kullanılacak şekilde biçimlendirip yapılandırabiliyor musunuz?
  • Yukarıdakiler mümkünse sorun diskte değil demektir. Diğer PC üzerinde takılı iken çeşitli programlar ile disk yapısı düzenlenebilir veya sıfırlanabilir.
Konu başından beri devamedegelen soruna anlam vermek bu hali ile çok zor.

PC konusundaki tecrübe seviyenizi bilmem imkansız. Hiren kullanabilirseniz sadece bu sorun için değil her türlü işlem için tavsiye ederim. Kullanın.

Hiren: Özellikle PC sorunlarını gidermek veya PC üzerinde her türlü işlemi yapmak için dizayn edilmiş USB'ye kurulan portable bir Windows işletim sistemi. Winpe.

Çözüldü. Başka bir forumda.

Bir arkadaş kendisi özel ISO hazırlayıp PC'ye bağlandı ISO'yu kurdu. WoeUSB ile flashı hazırladı.
Hocam cidden başlangıçtan beri ISO da sorun olduğunu düşünüyordum.
Çünkü diğer seçenekler anlamsızdı ki zaten konuda da yazdım.

Geçmiş olsun mu desem, gözünüz aydın mı bilemedim. :)
Her halükarda sorununuzun çözülmesine sevindim. Çok uğraştınız.
İyi geceler..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı