İyi de nasılll?![]()
Her halükarda orada 1MB'lık bir bölüm olmamalı idi.
O bölümlendirmeleri Windows kurulum USB'si yapmış ise yanlış yapmış sanki.
Normalde başta 100 MB+boot EFI bölümü, ortada sistem bölümü sonda da 1GB civarı kurtarma bölümü oluşur.
Tekrar ISO indirin. Bu sefer Home versiyon olsun. Aslında her halükarda Home versiyon olmalı.
İnanılmaz bir durum.Zaten öyle hocam. Sıkıldım ISO indirmekten.
@Tr_temhA hocam Linux dağıtımını kurarken hangi disk yapısını kullandınız, Btrfs mi? Disk yapısını değiştirin ya da Linux dağıtımının kurulum ekranına tekrardan gelip diski silin.
@Tr_temhA hocam Linux dağıtımını kurarken hangi disk yapısını kullandınız, Btrfs mi? Disk yapısını değiştirin ya da Linux dağıtımının kurulum ekranına tekrardan gelip diski silin.
Diski silmenin diske hiçbir zararı olmaz. Zaten silinen şey diskin kendisi değil, partition table veya MBR/GPT yapılandırmasını ilgilendiren ufacık birşey siliniyor.Kaç tane disk yapısı var hocam? Hiç bilmiyorum hangisini seçtim. Düz Rufus kurup yapmıştım.
Tekrar diski mi silsem?
Diski silmenin diske hiçbir zararı olmaz. Zaten silinen şey diskin kendisi değil, Partition table veya MBR/GPT yapılandırmasını ilgilendiren ufacık bir şey siliniyor.
Konu başından beri devamedegelen soruna anlam vermek bu hali ile çok zor.
- O diski başka bir PC'ye ikincil disk olarak takabiliyor musunuz?
- Takabiliyorsanız bu durumda ek depolama alanı olarak kullanılacak şekilde biçimlendirip yapılandırabiliyor musunuz?
- Yukarıdakiler mümkünse sorun diskte değil demektir. Diğer PC üzerinde takılı iken çeşitli programlar ile disk yapısı düzenlenebilir veya sıfırlanabilir.
PC konusundaki tecrübe seviyenizi bilmem imkansız. Hiren kullanabilirseniz sadece bu sorun için değil her türlü işlem için tavsiye ederim. Kullanın.
Hiren: Özellikle PC sorunlarını gidermek veya PC üzerinde her türlü işlemi yapmak için dizayn edilmiş USB'ye kurulan portable bir Windows işletim sistemi. Winpe.
İyi de NASILLL?Çözüldü. Başka bir forumda.
İyi de nasılll?![]()
Hocam cidden başlangıçtan beri ISO da sorun olduğunu düşünüyordum.Bir arkadaş kendisi özel ISO hazırlayıp PC'ye bağlandı ISO'yu kurdu. WoeUSB ile flashı hazırladı.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.