Windows Kuruluyken MacOS Kurmak

Daha fazla  
Merhaba. McOs 10.13.2 sürümünü indirdim. Fakat dual boot konularında ilk macOS sonra Windows için disk oluşturularak anlatılıyor. Ben 90 küsür GB alan ayırdım harddiskte. Bunu kullanıp dual boot kurmak istiyorum. @claus

High Sierra ile Windows'u silmeden Dual Boot şekilde kurulum biraz zahmetli. Hatta dürüst olmak gerekirse bayağı zahmetli. "OSInstall.mpkg" adlı dosya bulunamadı veya hasarlı diye bir hata veriyor. Bu hata için de kurulum dosyalarının Windows ile manuel şekilde macOS kurulacak diske aktarılması gerekiyor. Onun da otomatik bir yolu yok bu nedenle manuel yapılması gerekiyor. Manuel yapması ise zahmetli olduğu için dual boot için Sierra kullanman tavsiyemdir.

Hangi sistemi kuracağını kararlaştırınca sistemini belirt.

Ben sürümleri çok önemsemiyorum. Bilmiyorum yani. Sierra sürümünü windowsu silmeden dual boootu kurabiliyorsam o sürümü tercih ederim. Sistemim dizüstü; 7700hq, hd630, intel 8265 wifi , alc 3246\256 diye geçiyor ses aygıtı. (yanlış bilmiyorsam) MacOS için 90 GB harddisk bölümü ayırdım.

Ben sürümleri çok önemsemiyorum. Bilmiyorum yani. Sierra sürümünü windowsu silmeden dual boootu kurabiliyorsam o sürümü tercih ederim. Sistemim dizüstü; 7700hq, hd630, intel 8265 wifi , alc 3246\256 diye geçiyor ses aygıtı. (yanlış bilmiyorsam) MacOS için 90 GB harddisk bölümü ayırdım.

HighSierra ve Sierra arasında ki farkı zaten genel bir kullanıcı olmadan fark etmen zor. O yüzden Sierra'yı deneyebilirsin.

Peki bu konuda yardımcı olmanız için hazırlanmış bir rehber var mı? Yoksa yardım alabilmem için yeni konu mu açmam gerekli ? @maestra
Hocam daha iyi cevap vereccektir ama Bios ayarlamalısın önce windows' a paragon hfs+ programını kur ve ayırdığın bölümü formatla hfs+ olarak, indirdiğin high sierrayı USB ye Win32 Disk Imager kullanarak yazdır. Sistemine göre config dosyasını kopyala ki sorun yaşama daha sonra açılışta usb seç ve kuruluma başla şanslı isen (sistemine bağlı şansın :) )hiç bir şey yapmadan kurulum başlar :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı