Çözüldü Windows lisansım kayboldu

• Konuyu başlatan Kak
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 32
  • Görüntüleme 2.377
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kak

Centipat
Benim Dell dizüstü bilgisayarım var. İlk aldığımda Windows 8 lisanslı kurulu geldi. Ama bilgisayara format atınca (ben yapmadım bilgisayarcı yaptı.) bilgisayardaki her şey silindi, adam orijinal olmayan bir Windows 7 atıp verdi bana. Daha sonra Windows 7 benim bilgisayarda doğru düzgün çalışmayınca aynı adama Windows 10 attırdım. (Fakat lisans yok.)

Sorun şu ki benim Windows 8 lisansım yalan oldu. Dizüstü bilgisayarın arkasındaki etiketin de yazısı silinmiş. Yalnızca parlayan Windows 8 etiketi var. Ben kaybolan lisansı bulabilir miyim?
O lisansı bulup Windows 10'da kullanabilir miyim?
Ya da o lisans ile yeniden Windows 8'e döneyim.
Yani isteğim Windows 8 lisans anahtarımı bulmak.

Çözüm
Microsoft hesabı açıp lisansı hesabınızla birlikte kullanmanız gerekiyordu. Her format sonrası oturup kod girmiyorsunuz, Microsoft hesabınızı girince o bilgisayar lisanslı olmuş oluyordu.

İnternette ucuza satılan Windows 10 keylerine göz atın.
Microsoft hesabı açıp lisansı hesabınızla birlikte kullanmanız gerekiyordu. Her format sonrası oturup kod girmiyorsunuz, Microsoft hesabınızı girince o bilgisayar lisanslı olmuş oluyordu.

İnternette ucuza satılan Windows 10 keylerine göz atın.

İfadeler: Kak
Çözüm
Bilgisayarcılar bunu kasıtlı olarak yapıyorlar benim de Win 10 Pro lisansım vardı lisansız sürüm oldu formattan sonra o günden sonra kendi formatımı kendim yapıyorum sanada tavsiye ederim ögrenmesi basit aslında. Win 8 lisansını Win 10'da kullanmak imkansız ötesi bulmaya çalış lisansını geri al bir daha formatı bilgisayarcılara attırtma.

Microsoft hesabım maalesef yoktu. Yani o lisans uçtu herhalde.
Cevaplar için teşekkürler.
AIDA64 programı ile bulunabilir diye duymuştum. Benim durumda o yöntemle lisans anahtarımı bulabilir miyim?

Ayrıca ucuza satılan lisans anahtarlarını almaktan yana değilim. 2 ay sonra gidebiliyormuş, Retail diye OEM veya MAK satıyorlarmış. Alırsam Microsoft Store'dan orijinal alırım.

Aldığınız yere göre değişebilir. Ucuza satılan keylerin bir yere gittiği yok. 2 yıldır kullanıyorum hatta anakart bile değiştirdim. Yazılımbudur'dan almıştım orası güvenilir.

Ucuza satılanlar kesinlikle almayın Windows tarafından sunulmadığı için sadace sağ alttaki Windows'u etkinleştir yazısının kaybolmasına vesile olurlar onun dışında Windows Defender kesinlikle çalışmaz aktif olsa da sadace kagıt üzerinde aktiftir.

Aldığınız yere göre değişebilir. Ucuza satılan keylerin bir yere gittiği yok. 2 yıldır kullanıyorum hatta anakart bile değiştirdim. Yazılımbudur'dan almıştım orası güvenilir.
Yazılımbudur Lisansbudur olarak değişmiş galiba?

Edit: Pardon sitesini bulamamıştım daha önce şuan buldum.

Nasıl aktif olmaz yahu? Senelerdir ucuz key kullanırım bir kere sorun yaşamadım Windows
Defender ile. Bilmediğim farklı bir durum mu var? Asla da lisans patlamadı. Bir sürü arkadaşım da bu şekilde kullanıyor.

Ama şunu bilmekte fayda var lisans Windows'a ait olmadıgı için eğer bir gün toplu hack saldırısına mağruz kalırsanız Windows size asla garanti vermez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…