Windows logosundan sonra görüntü gidiyor

canbeyxd

Hectopat
Sorunum başlıkta yazıyor. BIOS ekranında hiç sorun yok görüntü gayet güzel ama Windows açılış logosundan sonra kilit ekranına gelince ekran gidiyor ve monitörde sinyal yok yazıyor. Başka ekrana taktığımda sorunsuz çalışıyor.

Aynısını yaşadım. Harici ekran kartım yanmıştı. Eğer iki ekran kartlı sistemin varsa BIOS'tan sadece onboard GPU çalışacak şekilde ayarlayınca ya da güvenli modda başlatıp harici ekran kartı sürücüsünü silince açılacak muhtemelen. Masaüstü kullanıyorsan da yine kuvvetle muhtemel ekran kartı arızası.

Ekran kartına bağlıyorum.
Fikrim yok dostum. Muhtemelen VGA kablo ile bağladığında da yüke girince kapanıyor/resetleniyor olması lazım. Eğer reset/kapanma olmuyorsa diğer kablo soketin arızalı olabilir. Oluyorsa ekran kartın fişi çekiyor yavaş yavaş helvasını kavurursun.

Fikrim yok dostum. Muhtemelen VGA kablo ile bağladığında da yüke girince kapanıyor/resetleniyor olması lazım. Eğer reset/kapanma olmuyorsa diğer kablo soketin arızalı olabilir. Oluyorsa ekran kartın fişi çekiyor yavaş yavaş helvasını kavurursun.

HDMI to DVI ile bağlantı yaptığım da görüntü gidiyor. VGA da sorun yok kabloda da sorun olmaması lazım eğer olsaydı hiç vermezdi görüntüyü tuhaf bir durum.

HDMI to DVI ile bağlantı yaptığım da görüntü gidiyor. VGA da sorun yok kabloda da sorun olmaması lazım eğer olsaydı hiç vermezdi görüntüyü tuhaf bir durum.
Dostum konnektörler sorun çıkarabilir. Şimdi ihtimaller değişti. Konnektör problemi olabilir. Dümdüz hem monitöründe hem ekran kartında olan bir yuva kullanman tavsiyemdir. Eğer öyle bir imkanın yoksa VGA ile kullanacaksın mecburen. Neden DVI kullanmak istiyorsun?

Dostum konnektörler sorun çıkarabilir. Şimdi ihtimaller değişti. Konnektör problemi olabilir. Dümdüz hem monitöründe hem ekran kartında olan bir yuva kullanman tavsiyemdir. Eğer öyle bir imkanın yoksa VGA ile kullanacaksın mecburen. Neden DVI kullanmak istiyorsun?

Ekranım da VGA girişi yok HDMI var o yüzden HDMI to DVI ile bağlantı yapmaya çalışıyorum. Düz hdmi ile bağladığımda görüntü tamamen gidiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı