Windows Media Creation Tool ile USB Bellek İsminin Değişmesi

Estatica

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese iyi günler. Az önce temiz bir kurulum yapmak için, resmi Windows sitesinden Media Creation Tool programını indirip USB ile kurulum belleği oluşturmaya çalıştım fakat indirme ve USB hazırlama bittikten sonra, USB belleğin ismi değişti. Detayları ekte yer alan resimlerde paylaştım. Bu gibi sorunlar oldu bellekte. Böyle bir şeyin neden olduğunu bilen var mı acaba?
Ekran Alıntısı.PNG
Ekran Alıntısı.PNG Ekran Alıntısı.PNG

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı2.PNG
    Ekran Alıntısı2.PNG
    253,8 KB · Görüntüleme: 182
  • Ekran Alıntısı3.PNG
    Ekran Alıntısı3.PNG
    250,6 KB · Görüntüleme: 237
Sebebini bilmiyorum, ama gerçekten ilginç. Normalde Media Creation Tool ile USB bellek hazırlarsanız ismi "ESD-USB" olarak değişir. Sizinkinde ise içindeki klasörlerde dahi değişik isimler atanmış. MCT'nin indirdiği dosyada belki bir sıkıntı olmuş olabilir. Tekrar indirmeyi deneyin, ama bu sefer ISO dosyası oluşturun ve ISO dosyasını Rufus ile yazdırın.

Şimdi bir ISO dosyası indirdim ve Rufus ile yazdırıyorum, sorun çözülürse yazacağım, olmazsa başka bir taşınabilir bellek deneyeceğim. Fakat nedenini cidden ben de merak ettim.

İsminin değişmesi normal. Bunun amacı normal bir USB bellek olmadığını, içinde Windows kurulum dosyalarının olduğunu hatırlatmak.

Şimdi bir ISO dosyası indirdim ve Rufus ile yazdırıyorum, sorun çözülürse yazacağım, olmazsa başka bir taşınabilir bellek deneyeceğim. Fakat nedenini cidden ben de merak ettim.
Boşuna yazmayın. Zibilyon tane belleğe de yazsanız o adı alacak. :)

Bu işlemi yaklaşık 100. defa yapışımdır, Windows kuruluma geçmiyor böyle olduğu için. Attığım resimlere bakarsanız daha iyi anlarsınız.

Yeni bir ISO indirdim şimdi tekrar bir kurulum yapmayı deneyeceğim, bu sefer Rufus ile yazdım dosyayı ama hadi bakalım. :)

Çözüldü arkadaşlar MCT dosyayı eksik yada bozuk indirmiş, bu sefer USB kurulumu değil de ISO dosyası indirip Rufus ile yazarak kurulumu yaptım. Teşekkür ederim yardımlarınız için. Konu kilitlenebilir.

Yeni bir ISO indirdim şimdi tekrar bir kurulum yapmayı deneyeceğim, bu sefer Rufus ile yazdım dosyayı ama hadi bakalım. :)

Çözüldü arkadaşlar MCT dosyayı eksik yada bozuk indirmiş, bu sefer USB kurulumu değil de ISO dosyası indirip Rufus ile yazarak kurulumu yaptım. Teşekkür ederim yardımlarınız için. Konu kilitlenebilir.
Dedim ya işe yarar diye. :)

Şuan Mediacreation Toll ile usb hazırlamaya çalıştım ve çalışan usb mi bozdu program.

MCT'de problem var, yine program aracılığıyla ISO dosyası indirip Rufus ile flash disk oluşturmak problemi çözüyor. Benim ilk attığım resimdeki gibi olduysa eğer bu yöntemi dene, tamamen bozduysa geçmiş olsun.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı