Windows Meltdown Update Sonrası i7 8700K Cinebench Testi

Windows 10 için gelen Meltdown yaması ile birlikte yazılımsal kısım halledildi. Birkaç konu ve forumda Windows yaması sonrası performans düşüşü olduğu belirtilmiş.

Güncelleme sonrası stok hızdaki i7 8700K'nın Cinebench skoru;

upload_2018-1-7_23-17-37.png


Güncelleme öncesi stok hızdaki i7 8700K'nın Cinebench skoru;

Intel i7 8700K Cinebench R15 Testi

cinebench-8700k.png


Şu anlık herhangi bir düşüş yok. BIOS update sonrası durumu tekrar paylaşacağım, henüz BIOS yayınlanmadı. Performans düşüşünün etkileneceği kullanım alanları sanal makineler ve sunuculardır. Son kullanıcıyı etkileyecek bir şey henüz görülmüyor.
 
Güzel, diğer kullanıcılarda BIOS güncellemesi geldiğinde işlemcilerin Cinebench R15 değerlerini buraya atsın. Ben i5 4460 kullanıyorum tek çekirdek skorum 148, çoklu çekirdek puanım 500. Güncelleme geldikten sonra bende buraya yazarım değerlerin hangi seviyelerde olacağını. Açıklanan rakamlar gibi bir performans kaybı yaşanacağını hiç sanmam.
 
Orijinal Windows 8.1 Sürüm 6.3 ( Build 9600 ) kullanıyorum. Ekran kartım nVIDIA GeForce GT 520M mobil bir ekran kartına sahibim. İşlemci olarak 2.nesil bir işlemci kullanıyorum. i5 2410M. RAM olarak 4 GB DDR3 RAMe sahibim. Monitor 60Hz, 15.6 inch bir monitor. Güncellemeleri indirdim ve kurdum. CS:GO oyununda herhangi bir FPS düşüşü yaşadığım söz konusu bile değil. Render ile uğraşmıyorum o konuya giremeyeceğim. Windows 10 niye kullanmıyorsun diyenlere şu şekilde cevabım var. Eski alışkanlıkdan değil, bilgisayarım Windows 10'da çok yavaş, stabil çalışmıyor. O yüzden Windows 7'ye dönmek yerine bir alt OS olan Windows 8.1'e dönmeye karar verdim. Şuanlık gerçekten bir performans düşüşü yok. Hatta artış bile var diyebiliriz. İlerde işlemcime termal macun yenilemesi yapıp, fanlarımı temizleyeceğim. Bilgisayar şuan steaman oyun indiriyor filan derken 1.70 gHZ'e düşüyor. Sanallaştırma denilen olay hala açık. İşlemci kullanımıda şuan %10 gibi bir değerde. Şu yazıyı bile hem inceliyorum öle yazıyorum. Hatta şuan pil tasarrufunu yüksek performansa çektim. gHZ düşmesi olmadı. Sonuç kısmına gelirsek güncelleme ev kullanıcıları, oyuncuları, render alanları vs.. etkilemiyor. Sunucu tabanlı bilgisayarları etkilediği kesinlikle doğru. Bunla ilgili CineBench testlerine bakabilirsin.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı