Windows neden berbat?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@Enes3078 hocam müsaitseniz incelediğiniz mavi ekran raporlarının daha çok donanım arızası ile mi yoksa başka sebeplerle mi alakalı olduğunu soracaktık.(Başka sebepler olarak SYS dosyaları olabilir.)

Hala o olayda mısın, peki sorabilirsin .
Soracağınız herhangi bir soru varsa çekinmeden sorabilirsiniz.

Hocam mavi ekran hataları Windows'dan mı kaynaklanır yoksa yanlış sürücü ve donanım bozukluğundan mı? (Genellikle.)
@Enes3078.

Son düzenleme:
Her şeyden ötürü olabiliyor mavi ekranlar. Tek bir nedenden dolayı olmuyor fakat daha çok farklı nedenlerden ötürü oluyor. Bir bakmışsın Vanguard yüzünden bir bakmışsın ekran kartı sürücüsünden. Yani bunlar çok değişken şeyler. Ben elimden geldiğince masraf yaptırmadan sorun çözmeye çalışırım. AMD'de hata alınca NVIDIA geç demem mesela. Kusura bakmayın ancak bu kadar açıklayabildim. İşin aslı minidump okumak sanıldığı gibi kolay değil ve bunları açıklamak okumaktan daha zor diyebilirim. En azından benim için.

@Enes3078 hocam @Kerem00 Linux'u savunurken mavi ekranı bahane etti de kusura bakmayın .
Linux'da mavi ekran yok. Kernel Panic var diye biliyorum. Linux'u henüz şahsi bilgisayarımda kullanma gibi bir şansım henüz olmasa da ben de sevmedim değil. Ayrıca buradaki bir çok tanınmış üye ile özel sohbetim mevcut. Yani bazı kişiler ile irtibatı hiç kesmedim. Bunlardan biri de mesela @Kerem00 hoca. Kendisine bazen şahsi sorular yöneltirim ve sayesinde Linux'u epeyce tanıdım. Linux'u savunmak için mavi ekran bahane edilmez fakat mavi ekranların sebebi sadece yüklenen yazılımlar değil ve bunu da unutmamak gerek. Bazen Windows gerçekten saçma hatalar karşımıza çıkarabiliyor ve ne yapacağımızı şaşırıyoruz. En azından ben ara sıra ne yapacağımı şaşırırım. Ne Linux çok temiz ne de Windows deyip aradan çekileyim ben en iyisi.

Kod:
www.googletagmanager.com    
adservice.google.com    
adservice.google.com    
nexusrules.officeapps.live.com    
www.googletagmanager.com    
www.googleadservices.com    
www.googleadservices.com    
sessions.bugsnag.com    
notify.bugsnag.com    
notify.bugsnag.com    
sessions.bugsnag.com    
sessions.bugsnag.com    
www.googletagmanager.com    
www.googletagservices.com
secure.adnxs.com    
sdk.privacy-center.org    
www.google-analytics.com    
stats.g.doubleclick.net    
www.googletagservices.com
securepubads.g.doubleclick.net    
sessions.bugsnag.com
adservice.google.com
www.google-analytics.com    
dis.eu.criteo.com    
googleads.g.doubleclick.net    
mc.yandex.ru
static.criteo.net    
stats.g.doubleclick.net
widget.criteo.com
www.googleadservices.com    
cdn.appdynamics.com
ad.doubleclick.net
cdn.segmentify.com    
static.criteo.net
www.google-analytics.com
www.googleadservices.com    
www.googletagmanager.com    
adservice.google.com    
securemetrics.apple.com    
target.microsoft.com    
target.microsoft.com    
sessions.bugsnag.com

Yüzeysel olarak debloat edilmiş son sürüm Windows 10 ve Chrome'un Pi-Hole'a 2 günde takılan bağlantıları bunlar. Bilimsel verilerle geliyorum size, Windows tertemiz ve mükemmel bir OS'miş gibi davranmayı bırakın artık.

Son düzenleme:

Sen bu telemetri hizmetlerini o "KOSKOCAMAN" yazan sözleşmede zaten kabul ediyorsun hem bunların arındırıldığı, Store'ın dahi olmadığı bir sürüm var. Adı da LTSC.

Recep Baltaş'ın bir sözü vardır, 'RAM kullanımından memnun değilsen RAM'siz kullan sistemini'

Bu arada Windows'un hantal olduğu yalan. LTSC sürümünde yaptığım test şöyle, 1 çekirdek CPU, 1 GB RAM olarak yaptığım testte 4 aktif işlem var ve arka planda Windows Defender ve Windows Update çalışıyor. Telemetrisiz Windows 10 akıyor...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…