Windows neden berbat?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@309999 sana @Kerem00, @cengover_ekin ve @Enes3078 söylenmesi gerekenleri söylemiş zaten ama hâlâ "haha, LTSC GO brr!" Kafasındasın. O yüzden sana laf anlatmaya çalışmakla uğraşamam, 1809'da bol şans.

:D. Ahahah ne alaka? Düzgün kendini ifade edememişsin daha. 1809 tabanlı fakat LTSC 2029'a kadar güvenlik güncelleştirmesi alacak. Ve merak etme önemli yenilikler (DX12 Ultimate gibi) buna Update aracılığıyla gelecek ve 2 yılda bir yeni sürümü çıkıyor. Diğer sürümünü heyecanla bekliyorum. Ama senin gibi fanboylar böyle kanıt gösterince, haksız çıkınca üste çıkmak için saçmalıyorlar. Güldüm sadece.

Windows'a bakınca şunu görüyorum ki Windows 10'da örneğin boşta 2 GB RAM tüketiyor. Sistem zaten iki uygulama kurunca şişiyor. Buna rağmen neden Microsoft optimize yoluna gitmiyor? Ayrıca oyun şirketleri de neden PC'de genel olarak sadece Windows'a destek oluyor, neden Linux gibi hafif ve hızlı sistemleri tercih etmiyor?

Bende niye şu an Windows işlemlerinin yanında arka planda Realtek OneDrive ve Kaspersky açık ve Microsoft Edge(3 sekme)+görev yöneticisi(yüksek yenileme hızı) olmasına rağmen 2.5GB RAM harcıyor

@309999 sana @Kerem00, @cengover_ekin ve @Enes3078 söylenmesi gerekenleri söylemiş zaten ama hâlâ "haha, LTSC GO brr!" Kafasındasın. O yüzden sana laf anlatmaya çalışmakla uğraşamam, 1809'da bol şans.

Ne demişler? Sana kaynak gösterdim o kadar. Linux'u savunurken Windows'u karaladığınız sebeplerin hepsi LTSC'de kaldırılmış bir şekilde. Kaynak tüketimi mi istersin? Yukarıya attım. Telemetri? Kaldırıldı canım, merak etme. MS güncellemeleri? Sadece güvenlik güncelleştirmeleri alıyor. Mağaza, candy crush gibi uygulamalar? Gelmiyor kökten yok. Fazla disk kullanı mı? HDD üzerinde sonuçları attım merak etme :).

GNU/Linux dağıtımları 500 MB RAM kullanarak aynı pürüzsüz deneyimi yaşatıyor ve izinsiz bilgilerini de satmıyor. Windows ile GNU/Linux'u sistem kaynağı ve akıcılık olarak karşılaştırmak kadar saçma bir şey olamaz bu yüzden. GNU/Linux rahat alır.

Peki uyumluluk, güvenlik.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı