Kendi işletim sistemim olsa bi zahmet kendi işletim sistemimi kullanayim dostum. Ben normal bir kullanıcı var mı onu soruyorum?Linus Torvalds.
Kendisi Linux kernelini yapan kişidir. 3970X kullanıyor. 3960X de olabilir, neyse.
Sizi bal gibi de izliyor. Siz de iyiye kullanıldığına sazan gibi inanıyorsunuz ya.
Adam senin verini topluyor. Satıyor. Sence hoş mu? Düşünsene seni her bilgisayarı açtığında ne yazdığına, neye girdiğine, kamerana tek tek bakıyorlar, takip ediyorlar.
Ne yapıyorlar ayşe teyzenin 20 dakikalık gizli kamera videosunu 10 TL'ye deepweb'de mi satıyorlar? (!)Linus Torvalds.
Kendisi Linux kernelini yapan kişidir. 3970X kullanıyor. 3960X de olabilir, neyse.
Sizi bal gibi de izliyor. Siz de iyiye kullanıldığına sazan gibi inanıyorsunuz ya.
Adam senin verini topluyor. Satıyor. Sence hoş mu? Düşünsene seni her bilgisayarı açtığında ne yazdığına, neye girdiğine, kamerana tek tek bakıyorlar, takip ediyorlar.
1) Bilgisayarı işletim sisteminden kapattığımı hatırlamıyorum. Kapatamıyorum yani.Arkada o kadar sistem kaynaklarını sömüren zımbırtılar hep telemetri zaten. Kısacası güzelce seni izliyorlar.
Windows 8'den sonra Microsoft iyice b*k yoluna gitmeye başladı.
Acaba Linux'a mı geçsem?
Nereden başlasam....
1) Saçma Fast Boot özelliği. Sizin kadar tembel ve s*l*k insan görmedim. Kapat tuşuna basınca sistemi Hibernate etmek nedir ya? Ben kapatılmasını istiyorum Hibernate edilmesini değil. Zaten sorun çıkartıp duruyor bu "özellik"...
2) Format atınca inen saçma sapan uygulamalar. Ben Candy Crush indirmeni istediğimi hatırlamıyorum?
3) Saçma Metro UI hataları. Yok taskbardaki uygulamaların yok olması, yok başlat menüsünün açılmaması, ayarların açıldığı gibi çöküp açılmaması v.s v.s. Aferin size, böyle devam edin.
4) Hantal arayüz. Bildirim merkezine basarsın 2 saatte açılır v.s.
5) Hard disklerin anasını ağlatması.
6) Saçma arayüz. Windows 10'da Windows 3.1'dan kalma arayüzler var. Evet, Windows 3.1'den. Tembeller. Bir ayarları açın, temiz arayüz. Bir denetim masasını açın karışık Windows 7'den kalma arayüz. Hani arayüz bütünlüğü?
7) Saçma arayüzlü Microsoft Store.
Çok iyi halt yiyorsunuz Microsoft, böyle devam edin. Aferin.
Pardon sadece sizin için söylemiyorum ama bunu diyenler kendilerini Başkan falan mı sanıyor. Genelde o verilerin genel amacı sistemin daha çok size uygun içerikler göstermesi için vs. yani gidip kameranızı 7/24 Microsoft izlemiyor. Ayrıca diyelim ki kişisel veri çalıyor Microsoft bu veriler ile sizi tehdit edip ne yapacak 200TL'lik şantaj mı yapacak?
Bilgisayarınıza mining zararlısı girince sorun, Microsoft veri madenciliği için bilgisayarınızı kullanınca sorun yok, değil mi?Olay veri toplaması değil, veri toplarken tükettiği sistem kaynağı. Durup dururken "Görev Yöneticisi"nde "Microsoft Compatibility Telemetry" diye bir işlem ve bu işlemin %50 CPU, ve HDD'li sistemlerde diskin %100'ünü kullandığını görmek hoş değil.
Windows'a bakınca şunu görüyorum ki Windows 10'da örneğin boşta 2 GB RAM tüketiyor. Sistem zaten iki uygulama kurunca şişiyor. Buna rağmen neden Microsoft optimize yoluna gitmiyor? Ayrıca oyun şirketleri de neden PC'de genel olarak sadece Windows'a destek oluyor, neden Linux gibi hafif ve hızlı sistemleri tercih etmiyor?
Windows 10'da bir tane resim açacağım, yarım saniye beklemek zorundayım. SSD taktım bu süre 2 saniyeye düştü. Fakat Windows 7'de disket bile taksan gene 2 saniyeye açılıyor. 7000 TL'lik bilgisayarım var, fakat halen daha Windows 7 kullanıyorum. Windows 10'a defalarca kez şans verdim. Fakat bir sürü hatası ve bugu var. Hatta format atıp bir sürü ayar yapıp yeniden başlattıktan sonra eskiye döndüğünü, hatta Paint'in bile durduk yere yok olduğunu hatırlıyorum. Sadece 1 yıl içinde yaşadığım sorunları anlatsam, herhalde destan olur.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.