Windows Neden Halen En Popüler İşletim Sistemi?

Surpac, global mapper gibi alternatif mühendislik programlarını kullanıyorsanız Windows'u kullanmak zorundasınız, zira bir takım tasarım ve modelleme programı sadece Windows'a çıkıyor. Gündelik bir kullanıcı iseniz ve çok da yaygın olmayan bir donanıma sahipseniz Linux'da yaşadığınız en ufak sürücü problemine geri bildirim verip bir geliştiricinin ilgilenmesine umut bağlamaktan başka bir çareniz yok, packerdbell easy Note laptop kullanıyordum ve cihazda Ubuntu'da yaşadığım donma sorunu verdiğim geri bildirim sonrası 1 yıl sonra ancak düzelmişti. Windows'ta bir sorun yaşadığınızda ufak bir Google'lama ile sorunu çözebilirsiniz iş Linux'a geldiğinde standart bir kullanıcıdan çok daha fazlası olmanız gerekiyor.

Cevap basit: Bilinirlik, sadelik ve program desteği. İnsanların çoğu teknolojiden bir haber. Mesela tarayıcıda Chrome, arama motorunda Google, işletim sisteminde de Windows en çok bilinen ve kullanılanları. Sokaktan 10 kişiye Arch Linux desen 7'si yüzüne bakar anlamaz ne olduğunu. DuckDuckGo, Libre Wolf da diğer örnekler. Eh peki bunu boşverelim. Program desteği konusunda da bazı programlar Linux'da yok bazıları var. Sadelik konusunda da Linux pek sade sayılmaz Linux öğrenilir hatta. Terminali öğrenilir. Windows'da bu yok ama. Mac saymadım çünkü Apple bilgisayarlarında zaten herkes Mac kullanıyor zaten.

Uygulama desteği falan daha iyi Windows'un bir de satın alınan bilgisayarlara Windows yüklü geliyor ve insanlarda doğal olarak Windows'u kullanıyor bununda etkisi var.

Cevap basit: Bilinirlik, sadelik ve program desteği. İnsanların çoğu teknolojiden bir haber. Mesela tarayıcıda Chrome, arama motorunda Google, işletim sisteminde de Windows en çok bilinen ve kullanılanları. Sokaktan 10 kişiye Arch Linux desen 7'si yüzüne bakar anlamaz ne olduğunu. DuckDuckGo, libre Wolf da diğer örnekler. Eh peki bunu boş verelim. Program desteği konusunda da bazı programlar Linux'da yok bazıları var. Sadelik konusunda da Linux pek sade sayılmaz Linux öğrenilir hatta. Terminali öğrenilir. Windows'ta bu yok ama. Mac saymadım çünkü Apple bilgisayarlarında zaten herkes Mac kullanıyor zaten.

Linux ile ilgili terminali öğrenmek zorunda olmak insanlara zor geliyor ancak günümüzde bazı dağıtımlarda her şeyi grafik arayüzden Zorin OS gibi kontrol edebilirsiniz program desteği adamakıllı olsa ve daha popüler olsa geçerdim Linux'a muhtemelen.

Aynı SSD'ye hem Linux hem Windows kuranlar var ( işlemin adı neydi unuttum) en iyi seçenek bu gibi.

Not: Kendim birer Windows kullanıcısıyım Linux fan boyu veya Windows fan boyu değilim hangisi daha iyise onu kullanırım.

Gördüğüm, kullandığım en dandik işletim sistemlerinden biri. Fakat tekel ne yazık ki. En çok kullandığım Apple uygulamalarının hiçbiri linuxta olmadığı için şimdilik Windows'tan devam.

Nedenleri; Kullanım kolaylığı, daha basit arayüz, daha çeşitlilik, daha iyi pazarlama ve popülerlik bunlar ana sebepleri ancak en büyük sebebi popülerlik.
Linux'u kullanması daha kolay bu arada.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı