Windows neden mavi ekran verir?

EmirCanKo

Kilopat
Bazen çok nadir bile olsa mavi ekran alıyorum, çok sık değil. 3-4 ayda bir gibi. Sistem ne ile karşılaştığı zaman bu sorun oluyor? Ya da bir ya da iki defa mavi ekran verdiğinde teknik bir servise götürmeme gerek var mı?

Hocam birçok nedeni olabilir bende de olmuştu sorun fan düzgün çalışmadığı için bilgisayar ısınmasıydı yani bilemeyiz. 3-4 ayda bir veriyorsa götürmenize gerek yok ama sıklaşırsa mutlaka götürün çünkü daha kötü boyutlara varabilir.

İzlemenizi tavsiye ederim. Bu tür hataların neden olduğunu çok güzel anlatmış.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Bazen çok nadir bile olsa mavi ekran alıyorum, çok sık değil. 3-4 ayda bir gibi. Sistem ne ile karşılaştığı zaman bu sorun oluyor? Ya da bir ya da iki defa mavi ekran verdiğinde teknik bir servise götürmeme gerek var mı?

3-4 ayda bir mavi ekran alıyorsanız bir sıkıntı var demektir. Hayatımda mavi ekran almadım. Bir kere kasayı alçaktan düşürmüştüm ekran kartı oynamıştı, o yüzden bir kere aldım. Belirttiğiniz süre zarfında, RAM slotlarında tozlanma olmuş olabilir belki. Önemli bir parçanın kablosu tam otuurmuyor olabilir. İşlemcinin soğutucusunu çok sıkıyor olabilirsiniz.

Yapmanız gereken tek şey minidump dosyanızı aşağıdaki rehbere göre paylaşmak. Bu dump denen dosyada mavi ekrana dair sistem kayıtları alınıyor ve bu sayede sorunun kaynağını tespit edip sizlerin sorununu çözüyoruz. Paylaşırsanız yardımcı olmaya çalışılacaktır.

3-4 ayda bir mavi ekran alıyorsanız bir sıkıntı var demektir. Hayatımda mavi ekran almadım. Bir kere kasayı alçaktan düşürmüştüm ekran kartı oynamıştı, o yüzden bir kere aldım. Belirttiğiniz süre zarfında, RAM slotlarında tozlanma olmuş olabilir belki. Önemli bir parçanın kablosu tam otuurmuyor olabilir. İşlemcinin soğutucusunu çok sıkıyor olabilirsiniz.
Sanmıyorum. Oyun oynarken ya da video izlerken hiç karşılaşmadım. Ekran kartım ve işlemcide çok sıcak değil. Boşta 30-35 derece, kullanımda olduğunda maksimum 73 dereceyi gördüm. Yalnız bilgisayarımı çözünürlüğünü 1280x960'da kullanıyorum ve ara ara değiştiriyorum, oyundan oyuna geçerken. Ama dediğim gibi oyun oynarken hiç öyle bir şeyle karşılaşmadım. Bilgisayarım uzun süre açık kalmıştı. Google'da bir sayfaya reset attığımda önce bir dondu, 10 saniye gibi. Sonra mavi ekran verdi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı