Windows OEM Key nereden alabilirim?

Bunlar sadece tek kullanımlık diye biliyorum.

OEM Key'ler anakartınıza bağlanır. Eğer anakartı değiştirseniz Key gider. Tavsiyem 2000 TL'lik Windows'u almanız. Korsana destek vermeyen forum 20 TL'lik çakma Windows'lara izin veriyor.

Bildiğim kadarıyla bunlar çakma Key değil.

Çakma olmayabilir ama yasal değil. Örnek veriyorum 2000 TL'lik Windows 10'u 20 TL'ye satın alman normal mi? Microsoft bu Key'lere destek vermiyor zaten. Ben 200 TL'lik oyunu korsan indirince suç ama 2000 TL'lik Windows'u 10-20 TL'ye alınca yasal öyle mi? Bende crack oyuna 50 kuruş vereyim sonuçta para verdim yani.

OEM Key'ler anakartınıza bağlanır. Eğer anakartı değiştirseniz Key gider. Tavsiyem 2000 TL'lik Windows'u almanız. Korsana destek vermeyen forum 20 TL'lik çakma Windows'lara izin veriyor.
Hocam 2000₺'de çok ama. Sosyalin %97'lik kısmının bu parayı verebileceğini düşünmüyorum. Sosyali bırakalım, Türkiye'de yaşayan çoğu kişinin bunu verebileceğini sanmıyorum. Bildiğim kadarıyla (yanlışsa düzeltin) Microsoft kişisel kullanımlarda korsan kullanıma büyük bir tepki göstermiyor. Ancak işyeri veya kurumsal firmalarda, büyük şirketlerde orijinal alınmak zorunda.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı