Ben senin yerinde olsam,
1. en az 2 ayrı güvenlik programıyla açılış/kurtarma cd/usb siyle Windows önyüklenmeden derin tarama veya dengi ne o şekilde varsa tarama yaparım.
2. Microsoft'un sitesinden Windows imajı indiririm.
3. Windows usb/dvd siyle temiz kurulum yaparım (yedeğin varsa C ye format atarak.)
4. Windows kurulunca ilk olarak güncellemeleri yapar ve av kurarım.
(Kaçak değil - düzgün bir programın ücretsizi veya deneme sürümü.)
5. sistemde derin tarama yaparım.
6. kaçak kullanılan birçok programın ücretsiz muadillerini veya kaçak kullanmanın kısmen güvenli yöntemlerini öğrenirim.
Burada yazdıklarımın hepsini 3-4 günde bu forum ve internetteki düzgün makalelerden öğrenebilirsin. Öğrendiğinde de ileriki kullanım sürecinde heba olabilecek onlarca günü kurtarırsın.
Comodo internet Security Free
Comodo - Gerçek PC koruması basit Antivirus yazılımlarından daha fazlasını gerektirir
Windows 10 indirme aracı (yasal)
Windows 10'u İndirin
Okuyarak, araştırarak öğrenebilirsin, çok zor değil...
Önemli uyarı; güvenlik programlarının ayarları düzgün şekilde yapılmadığında zararlıyı engelleyemez, piyasada iyi olduğu bilinen bir av ile tecrübe ettim, 2 farklı derinlik ayarında yapılan tarama sonucu çok farklı çıktı (sistemde zararlı olduğunu biliyordum, hatalı tespit değildi.).
Tarama derinliği, hassasiyet vb bazı şeyleri öğrenmek yararlı olacaktır. Düz mantık güvenlik ve performans ters orantılıdır. Ne kadar derin güvenlik istiyorsanız ona göre de PC performansı az da olsa azalacaktır.