Çözüldü Windows olmayan SSD takıldığında otomatik onarıma hazırlanıyor hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MrAtmet

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Rx 5600 xt 6 gb
İntel İ5 8400
8+8 2666 mhz ddr4 ram
120+500 gb ssd
msi h110m pro-vd
Gigabyte GS25F2
RAM
8+8 gb ram
SSD veya HDD modeli
120 gb + 500 gb
Ekran kartı
Rx 570
İşlemci
i5 8400
Selamlar arkadaşlar ben bilgisayarın işlemci anakart RAM PSU değiştirdim. Yapan arkadaş Windows olan ssdmi sıfırladı. Ben şimdi kasayı taktım çalıştırdım çalıştı sonra oyunlarımın vs olduğu 500 GB'lik SSD'yi taktığımda bilgisayar çalışıyor kapanıyor çalışıyor otomatik onarıma hazırlanıyor diyor menüye atiyor sifirlama kapatma BIOS'a girme yeniden deneme var yardım edin CS oynamak istiyorum 3 aydır calisiyorum bilgisayarı özledim.

Çözüm
Sorunu çözdüm arkadaşlar. Hangisinde başlatacağını bulamamıştım, buldum. Oradan 120 ligi sectim oldu. CS kuruyorum herkese teşekkürler.
Selamlar arkadaşlar ben bilgisayarın işlemci anakart RAM PSU değiştirdim. Yapan arkadaş Windows olan ssdmi sıfırladı. Ben şimdi kasayı taktım çalıştırdım çalıştı sonra oyunlarımın vs olduğu 500 GB'lik SSD'yi taktığımda bilgisayar çalışıyor kapanıyor çalışıyor otomatik onarıma hazırlanıyor diyor menüye atiyor sifirlama kapatma BIOS'a girme yeniden deneme var yardım edin CS oynamak istiyorum 3 aydır calisiyorum bilgisayarı özledim.
2. taktığın diskin içerisinde de bozuk bir Windows var anlaşılan. Anakart modeline göre değişir, boot menu üzerinden 1 kere geçerli olacak şekilde diğer diskinden bilgisayarı açmayı dene. Ya da BIOS'a girip tek seferde sağlam olan SSD'yi başa koy.

Şimdi ben BIOS'a girdim nasıl dediğin gibi yapacağım.

2. taktığın diskin içerisinde de bozuk bir Windows var anlaşılan. Anakart modeline göre değişir, boot menu üzerinden 1 kere geçerli olacak şekilde diğer diskinden bilgisayarı açmayı dene. Ya da BIOS'a girip tek seferde sağlam olan SSD'yi başa koy.

Bios bootda 500 Luk hariç başka bir disk görünüyordu onu seçtim şimdide bu var

Hocam sorunu anladım BIOS'da bootta benim 120liği görmüyor sadece 500lüğu görüyor çözmeye çalışacağım.

Dosya Ekleri

• IMG_20240824_220209.jpg
    IMG_20240824_220209.jpg
    175 KB · Görüntüleme: 67
Son düzenleme:
Takılan diğer diskin tüm birimleri sıfırlanmamış görünüyor. İçerisinde muhtemelen hala boot bölümleri var bu yüzden de Windows Boot Manager, hangi diskten başlatacağını seçemiyor, onarıma giriyor. İlgili diski tamamen sıfırlamanız yani biçimlendirmeniz gerekli. Verilerinizin bir şekilde yedeğini alın ve diski biçimlendirin.

Şimdi ben BIOS'a girdim nasıl dediğin gibi yapacağım.

Bios bootda 500 Luk hariç başka bir disk görünüyordu onu seçtim şimdide bu var

Hocam sorunu anladım BIOS'da bootta benim 120liği görmüyor sadece 500lüğu görüyor çözmeye çalışacağım.
Senin sistem 120'likteyse onu göstermen lazım tabi ki. Biri boş, diğeri de bozuk Windows'lu demek ki.

Sorunu çözdüm arkadaşlar. Hangisinde başlatacağını bulamamıştım, buldum. Oradan 120 ligi sectim oldu. CS kuruyorum herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı