Hayır DISM komutlarının loglar ile bir alakası yok.
Bu konuya bakabilirsiniz.
Rehber: DISM aracı nedir ve nasıl kullanılır?
Herkese iyi günler. Bu rehberde sizlere DISM komutunun ne işe yaradığını, ne tarz durumlarda kullanılacağını ve nasıl kullanılacağını göstereceğim. İlk önce DISM nedir onu öğrenelim. DISM aracı yani “Deployment Image Servicing and Management” aracı sistemde tıpkı SFC komutunun yaptığı işlev...www.technopat.net
Şifre kutusuna hiçbir şey yazmadan direk enter tuşuna basın.
Nasıl yani? Gerekmiyor mu? İlginç.Hayır dism komutlarının loglar ile bir alakası yok.
Bu konuya bakabilirsiniz.
Rehber: DISM aracı nedir ve nasıl kullanılır?
Herkese iyi günler. Bu rehberde sizlere DISM komutunun ne işe yaradığını, ne tarz durumlarda kullanılacağını ve nasıl kullanılacağını göstereceğim. İlk önce DISM nedir onu öğrenelim. DISM aracı yani “Deployment Image Servicing and Management” aracı sistemde tıpkı SFC komutunun yaptığı işlev...www.technopat.net
Yok hocam attığım konuya bakın.Bir aralar sistemi kullanırken bir log dosyalarının eksik olduğunu söylüyordu bu komutlar. Oradan hatırlıyorum.
Var var logları kullanıyor bu program adım gibi eminim.Nasıl yani? Gerekmiyor mu? İlginç.
Söylediğim komutları teker teker yazıp yeniden başlatın.Evet girdim cmd ye şimdi ne yapıcam?
Yok hocam attığım konuya bakın.
@Enes3078 hocam her şeyi anlatmış zaten.
[CODE title="Kodlar"]Dism /online /cleanup-image /scanhealthEvet girdim cmd ye şimdi ne yapıcam?
Zaten checkhealth yerine scanhealth yapmayı daha doğru buluyorum ben.Checkhealth sistemdeki logları kullanarak sorunu tespit ediyor bu loglar sistemde yoksa hata veriyor kendisi.
[CODE title="Kodlar"]Dism /online /cleanup-image /scanhealth
Dism /online /cleanup-image /restorehealth
chkdsk.
SFC /scannow[/CODE]
Uygulayın.
Zaten checkhealth yerine scanhealth yapmayı daha doğru buluyorum ben.
Scanhealth loglara bakmıyor kendi tarıyor.2'side loglara göre sorunu tespit ediyor. Buradan logların önemini anlıyorum.![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.