Windows Phone nasıldır?

Windows Phone Android kadar yavaşlama yapmaz. Bazı kullanıcılara karışık gibi gelsede aslında gayet kullanışlı. Kamu şirketlerin de de WP kullanılıyor genelde. Atıyorum şirket çalışanlara telefon vericek, iPhone vermek istese pahalıya kaçıcak, Android açık kaynaklı olduğu için stabil olmayışı, sürekli güncelleme alması ve güvenlik sisteminin pek de iyi olmayışı bu seçeneğide mantıklı kılmıyor. Fakat olay WP ise, iOS kadar stabil ve güvenli olması tek başına yeter. Kendi uygulamaları da gayet seri çalışıyor. Fiyatı da iyi. Çoğu şirket Microsoft ile anlaşmalı, Windows kullanıp Office programları kullanıyorlar, o konuda WP yine uyumluluk sağlıyor. Biraz konu dışı oldu ama evet bence Lumia 830 almalısın, düşük model alıp alışmanın bence anlamı yok. Yüksek bi modelden alıcağın memnuniyet daha fazla olur.
 
Bana kalırsa aslında android şişmeyen bir işletim sistemi. Tabii kişiye göre değişebilir Ama daha demin bir gözlemimi söyliyeyim size. Şöyle ki MX Player yükledim telefonuma. Ram kullanımı 878 MB iken 1.06 GB oldu. Tabiki android arayüzü o kadar hafif bir arayüz de değil. Aslında herşey ortada seçim sana kalmış. Oyun oynamıcaksan bence WP bir telefon almalısın. En az 1 GB ram olsun. Hiç başın ağırmaz. Ama iş özelleştirmeye vs. geldiği zaman android açık ara farkla önde. Uygulama olsun oyun olsun 4 kat daha fazla uygulama ve oyun farkı var. Ama oyun oynamayacak dediğim gibi WP almanı tavsiye ederim.
 
Ben ikinci soruna cevap vereyim. Windows 10 (artık Windows Phone denmiyor) tüm platformlarda(tablet,pc,telefon) eşit bir arayüz yakalamayı hedefliyor. Bu yüzden de sürümü eski olan Windows Phone 7.5 bile bu güncellemyi alacaktır. Dediğim gibi amaç Windows'u tek bir çatıda toplamak.

WP 10 tüm cihazlara 2015 te gelecek tam tarih bilmiyorum nisan gibi sanırım ama developer sürümü daha erken gelecek.
Windows phone işletim sistemi android gibi bir süre sonra şişmez gayet stabil akıcı ve ios gibi kapalı bir sistemdir.
Önce düşük bir cihaz alayım deneyim diye düşünmenize bile gerek yok imkan varsa iyi bir cihaz alın kullanıp alıştıkça daha çok seveceksiniz.
Tarih olarak Ocak veya Şubat ayında gelineceği biliniyor fakat Windows tam tarih vermedi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yılbasından sonra lumiaların fiyatlarının düşüceği söyleniyor düşerse 930 alırsın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
830 iyi seçim. Ben 525 kullanıyorum hiç bir sıkıntı çekmedim. Güncelleme konusunda içiniz rahat olsun tüm wp8 le gelen lumialar güncelleme alıcak.

Ben ikinci soruna cevap vereyim.Windows 10 (artık Windows Phone denmiyor) tüm platformlarda(tablet,pc,telefon) eşit bir arayüz yakalamayı hedefliyor.Bu yüzden de sürümü eski olan Windows Phone 7.5 bile bu güncellemyi alacaktır.Dediğim gibi amaç Windows'u tek bir çatıda toplamak.


Tarih olarak Ocak veya Şubat ayında gelineceği biliniyor fakat Windows tam tarih vermedi.
Yanlış bilgi wp 7.5 almıyacak.
 
Öncelikle herkese merhaba.Benim sorularım şu şekilde;
  • WindowsPhone işletim sistemi Android gibi bir süre sonra şişer ve yavaşlamaya uğrar mı ?
  • Şuan WP 8.1 sürümlü her Lumia cihaza WP 10 gelecek deniliyor doğru mudur ?
  • Lumia cihaz satın almayı düşünüyorum.Aklımdaki seçenek Lumia 830.İlk Lumia cihazım olacağı için düşük bir model alıp alışırsam 830 almalıyım ? Yoksa direk 830 mu almalıyım ?
1- Hayır. WP stabildir. Az kaynak
kullanır ve Android gibi şişmez.
2- Resmi açıklama yok. Bekleyip görmek lazım.
3- Düşük model al. Beğenirsen üst modele geçersin. :)
 
Hayır.Ben telefonuma hiç oyun yüklemedim.Ve oyun oynamayı sevmem.Pek uygulamada indirmem.Sadece Shazam ve Yandex Navigasyonu kullanıyorum.Sanırım Nokia'nın çevrimdışı navigsayonu varmıs eğer bu varsa kesin olarak WP alırım.
Here Maps gibi bir uygulamayı iOS' da dahi bulamazsın.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı