Çözüldü Windows Problem Reporting

• Konuyu başlatan dewn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 26
  • Görüntüleme 3.822
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

dewn

Megapat
Daha fazla  
Bilgisayarımda durup dururken böyle bir problem oluştu. Herhangi bir mavi ekran ya da bir programı açarken sorun yaşamadım ya da Windows açılışında hata da gelmedi ilk 15-20dk da yoktu ancak bilgisayarın biraz zorlandığı görünce görev yöneticisinde gördüm, nasıl çözerim?

1615985440297.png

Çözüm
Çözüm buldum dostlar. Kaspersky'ı kapatın Valorant'a girerken düzelir. Ek olarak Valorant'ı yönetici olarak çalıştırmayı açmıştım özelliklerinden. Belki o da etkilidir. Ama Kaspersky'dan kaynaklı gibi duruyor. Riot'a bilet attım da keşfettim.
Daha sadece bu gece denedim 2. Kez denemedim daha yani.
Olay Görüntüleyicisi'ni açın ve çöken uygulamayı bulun ilk olarak.
Recep abi öncelikle yanıtladığın için teşekkürler. Yarın bilgisayara ulaşımımı sağladığım anda olay görüntüleyicisini kontrol edip, paylaşacağım.

Selamlar görev yöneticisinde yüzlerce Windows Problem Reporting görmemle birlikte 2 saatlik serüvenim başladı.
  • İlk başta Kaspersky üzerinden tam tarama yaparak virüs bulaşma ihtimalini elemeye çalıştım. Temiz çıktı.
  • İnternette bu problemi arattığımda çıkan çözümleri denedim: Bkz.Werfault.exe How to fix (Method 1, 2, 4)
  • Bilgisayarımı yeniden başlattığımda görev yöneticisinde görmediğim için bir programa bağlı olabilir diye düşünüp programı bulmaya çalıştım, arkadaşlarımla Discord üzerinden Valorant oynarken Discord arayüzünün Valorant'ta çıkmaması üzerine bu problemi fark ettiğim için sorunun bu iki programdan birinde olabileceğini düşündüm ve düşündüğüm gibiymiş. Valorant ve Discord'u açınca bu bildirimler çıkıyor benim durumum özelinde (Sadece Discord açıkken veya Apex, Overwatch gibi oyunlarla birlikte sıkıntı yaratmadı).
  • Discord açık iken oyunu açınca arayüz gözükmüyor bildirimler görev yöneticisinde beliriyor, önce Valorant açıp sonrasında Discord'u açmaya çalıştığımda açılmıyor. Valorant'ı kapatıp görev yöneticisinden görevi sonlandır dediğimde sorun bitiyordu.
  • Discord programını, oyunu ve bulabildiğim bütün Config, log, data dosyalarını sildim C sürücüsünde aratıp ve tekrar yükledim. Sonrasında oyunu açıp aynı sorunla karşılaştığımda internete tekrar düştüm.
  • Technopat'ta rastladığım arkadaşların açtığı başlıklar Konu 1, Konu 2, Konu 3, ve şu anki başlık üzerinden anladığım kadarıyla ortak noktalarımız Valorant ve Win 10 güncellemeleri (Bende otomatik güncellendiği için karşılaştırma yapamıyorum.)
  • Olay Görüntüleyicisi'ni açın ve çöken uygulamayı bulun ilk olarak.
  • Olay görüntüleyicisinde bir hata gözükmüyor iki uygulama için de, ama istenirse rapor da paylaşabilirim.
1616117546233.png

Yardımlarınızı bekliyorum :)

Sorunun kaynağını tespit ettik gibi yani.

Şu bilgileri sağlayınız:
  • Discord sürümünüz
  • Windows sürümünüz
  • Ekran kartı sürücü sürümünüz
Olay görüntüleyicisinde bir hata gözükmüyor iki uygulama için de, ama istenirse rapor da paylaşabilirim.
Windows > Uygulama altından bakın.

Sorunun kaynağını tespit ettik gibi yani.

Şu bilgileri sağlayınız:
  • Discord sürümünüz
  • Windows sürümünüz
  • Ekran kartı sürücü sürümünüz

Windows > Uygulama altından bakın.
Bende de aynı sorun var Recep Bey. Ekran kartı sürücüsü ve Windows'u güncelledikten sonra oldu. Bunları güncellemeden önce böyle bir sorun mevcut değildi.

@shimsek ile neredeyse aynı şeyleri yapmışız/yaşamışız. Ben hizmetlerden kapattıktan sonra herhangi bir problem reporting göremedim. Olay yöneticimde de yaşadığım olayların tarihlerine bakıyorum, herhangi bir hata veya problem göremedim. Bu problem gelmeden önce Windows'un ara güncellemesini ve Valorant'ın 1.2 GB'lik patchini attım. İnternet'de Windows'u güncelle, virüs taraması yap vb. yazıları okuduktan sonra virüs taraması yaptım(temiz) bir de 20H2'ye geçtim. 14-16 saattir, error reporting devre dışı CPU'da herhangi fazlalık yok ve olay günlüğümde de herhangi bir hata yok. @Recep Baltaş

Bende de bu sorun var. Sorunu da şu şekilde fark ettim, Valorant oynarken Alt Tab'da Spotify gibi hiçbir programın açılmadığını gördüm. Görev yöneticisine baktığımda bu sorun vardı. Valorant'ı kapatıp PC'ye reset attığımda uygulamalar sıkıntısız açıldı, şu an Kaspersky ile tarama yapıyorum bir şey çıkacağını sanmıyorum. Sorunun bence sıkıntısı Valorant Update olabilir. Bu konularda dikkatliyim, son güncellemeden önce bir şey yoktu. Onu da dün atmıştım zaten.
Bu arada olay görüntüleyicisinde bu kadar hata olması normal mi?

Dosya Ekleri

• resim_2021-03-19_164925.png
    resim_2021-03-19_164925.png
    136,5 KB · Görüntüleme: 68
Bende de bu sorun var. Sorunu da şu şekilde fark ettim, Valorant oynarken Alt Tab'da Spotify gibi hiçbir programın açılmadığını gördüm. Görev yöneticisine baktığımda bu sorun vardı. Valorant'ı kapatıp PC'ye reset attığımda uygulamalar sıkıntısız açıldı, şu an Kaspersky ile tarama yapıyorum bir şey çıkacağını sanmıyorum. Sorunun bence sıkıntısı Valorant Update olabilir. Bu konularda dikkatliyim, son güncellemeden önce bir şey yoktu. Onu da dün atmıştım zaten.
Bu arada olay görüntüleyicisinde bu kadar hata olması normal mi?
Aynısı bende de var hocam. Nasıl düzelttiniz tam olarak anlatabilir misiniz?

Aynısı bende de var hocam. Nasıl düzelttiniz tam olarsak anlatabilir misiniz?
Sorunun kalıcı bir çözümünü bulamadım maalesef. Valorant'a girdiğim vakit tekrardan aynı sorun geliyor lakin geçici bir çözüm istersen Windows
1616165248170.png
+S tuşuna basıp arama yerine CMD yaz, komut satırını yönetici olarak çalıştır ve satıra SFC /SCANNOW yazıp entera bas. Tarama %100 olunca PC reset at. Ben bu şekilde çözdüm ama dediğim gibi Valorant'a girince tekrardan aynı sorun geliyor. İşin garibi sadece bunun Valorantta olması. Kalıcı bir çözüm istersen hizmetlerden kapatmayı dene yukarıda yazdıkları gibi.

• Discord sürümüm: Stable 80041 (7ea92cf)
1616180273128.png

• Windows sürümüm: 20H2 (İS Derlemesi 19042.868)
1616180393365.png

• Ekran kartım: Amd RX580, Sürücüm: 21.3.1
1616180455433.png

• Valorant İstemci Sürümüm: 02.05.00.533692
1616180510223.png

Olay günlükleri Windows > Uygulama altından günlüğü temizleyip sorunu kaydetmeye çalıştığımda elde ettiğim bilgiler; Bilgisayar yeni açıldığında Windows Problem Reporting gözükmüyor Olay günlüğü yok. Arkadaşın dediği gibi Spotify'ı da denemek istedim, ilk Valorant açık iken Spotify, Discord açmaya çalıştığımda programlar açılmıyor ve Olay günlüğü altında Discord update crash, Radeonsoftware.exe, Spotify crash gibi hatalar ile karşılaştım.
Bu problemler benim bilgisayarımda sadece Valorant açık iken oluşuyor görebildiğim kadarıyla şimdilik bulabildiklerim bu kadar :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı