"Windows Sabit Disk Sorunu Algıladı" Hatası

ahmetie

Hectopat
Merhaba değerli arkadaşlar,
Bugün akşam saatlerinde yukarıda belirtiğim hatayı aldım. Bilgisayarımın markası ve modeli MSI ge60 2oe.
HDD sorunlarıyla ve sorun raporuyla alakalı kısa araştırmamda hard diski değiştirmem gerektiğini öğrendim. Fakat daha önce benzer problemler yaşamış arkadaşlardan istenen HDD health durumum iyi ("ok") gözüküyor.
Aşağıda aldığım ekran görüntüsünü bulabilirsiniz. Yedeklemeyi şu anda yapıyorum. "Hard disk ne kadar dayanır, windows'un söylediği gibi hemen hard diski değiştirmem gerekir mi ? Hard diski onarma seçeneği var mıdır ? Varsa nerede nasıl yaparım kaça patlar?" gibi sorularım var. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. İlginiz için teşekkürler.

2.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bad sector taraması yaptınmı yapmadıysan tarama yap varsa kırmızı noktalar forumdaki arkadaşların o zaman daha iyi yardımcı olabileceğini düşünüyorum. Benimde öyle hata verdi health kısmı arızalıydı ama bad sector düzgündü belki sende tam tersi olabilir.

Bad sector testi yaptım 1 tane kırmızı alan verdi. Fakat testi yaptıktan sonra health kısmında Current Pending Sector kısmı warning'e döndü.

Öyle yaptım zaten ama bir daha yapayım sizin görmeniz için ayrıca health teki şartlar sonuçla birlikte değiştiği için ben de merak ediyorum. Sorunun ssd ya da hdd kaynaklı olup olmadığını nasıl anlayabilirim.

Bak yukarıdaki paylaştığın resimde files help kısmının altında HGST HG....... Diye bişey yazıyor ya sonunda 1000 GB yazıyor o heralde senin HDD olması lazım eğer SSD varsa oraya tıkla SSD için ayrı bi seçenek çıkar istersen SSD'ni de tarattırırsın.

Tekrar merhaba. Tekrardan yaptığım error scan ve güncel health durumunu aşağıda görebilirsiniz. SSD yokmuş bilgisayarımda kardeşimin yanlış yönlendirmesi kusura bakmayın. Şimdi bu şartlarda ne tavsiye edersiniz? hard diskin değişmesi mecbur mudur? yoksa hard format idare eder mi hard diski. Bilgisayara SSD takmayı düşünüyorum Hard disk yanında zarar vermeden(data riski) bulunsa sıkıntı olur mu ?

HDD error scan.JPG
yeni hdd health.png

Merhaba. Ben de aynı disk sorunu algılandı hatasıyla karşılaşıyorum bi tarama yaptım bi bakar mısınız acaba diskimde bir problem var mı? Değiştirmem gerekmiyordur umarım.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    36,3 KB · Görüntüleme: 106
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı