Windows sanal makinesinde NVIDIA driverlarını yükleyemiyorum

Teşekkürler hocam ama ben bilgisayarımı iade ettim. Casper G770 alacağım. Onda da aynı ekran kartı var. Elime gelir gelmez tekrardan denemeye başlarım. Evet ben de aktarmaya çalışıyorum. Sanal makineye Ubuntu kurunca orada driverlari yükleyince çalışıyor ama Windows'da çalışmıyor. Tek denemediğim pil muhabbeti kaldı. Ekran kartı BIOS'unu yazdırıp sanal makineye aktardım o da yemedi. Size başarılar diliyorum :)

Hocam ben de yeni aldığım Laptop'umda aynı durumla uğraşıyorum. Sanırım siz de QEMU/KVM'e NVIDIA ekran kartını aktarmaya çalışıyorsunuz. Reddit'in vfıo kısmında bu konuyla ilgilenen diğer kullanıcılara da soracağım. Eğer bir şey bulursam size de haber veririm.

Teşekkürler hocam ama ben bilgisayarımı iade ettim. Casper G770 alacağım. Onda da aynı ekran kartı var. Elime gelir gelmez tekrardan denemeye başlarım. Evet ben de aktarmaya çalışıyorum. Sanal makineye Ubuntu kurunca orada driverlari yükleyince çalışıyor ama Windows'da çalışmıyor. Tek denemediğim pil muhabbeti kaldı. Ekran kartı BIOS'unu yazdırıp sanal makineye aktardım o da yemedi. Size başarılar diliyorum :)
Hocam bayağı bir uğraştım sahte acpitable işi ile pili bile simüle ettim fakat Acer laptoplarda farklı bir şey daha var. Devamlı Kod 43 hatası alıyorum. Bir ara Windows üzerinde driverları debug etmem lazım belki nerede takıldığını bulup düzeltebilirim ama burada anladığım Nvidia buraya farklı bir kontrol noktası eklemiş. Eskiden böyle takılmıyordu. KVM state hidden, vendor id ve acpi batarya simülasyonunu yapınca çalışması lazımdı fakat çalışmadığına göre başka bir şeyi daha kontrol ediyor.

Onun dışında keşke Casper almasaydınız. Yani QEMU/KVM olayını geçtim malzeme kalitesi olsun, soğutması vs Casper cihazlarda rezalet. Yani cihazdan memnun olmadıktan sonra QEMU/KVM çalışsa ne yazar.

Hocam daha almadım düşünüyorum sadece ama kullanan arkadaşlarım var memnunum diyorlar 6.700 liraya ne önerirsiniz başka? Qemu olayından değil de fanlar ince tiz bir ses çıkartıyordu. Teknik servis inadına normal diyordu sese beni akşamları kullanırken aşırı rahatsız ettiği için iadesini istedim.

Hocam daha almadım düşünüyorum sadece ama kullanan arkadaşlarım var memnunum diyorlar 6.700 liraya ne önerirsiniz başka? Qemu olayından değil de fanlar ince tiz bir ses çıkartıyordu. Teknik servis inadına normal diyordu sese beni akşamları kullanırken aşırı rahatsız ettiği için iadesini istedim.
Hocam 6700 liraya dolar uçutuğu için bir tavsiyem yok. Ben kendi laptop'umu 6800'e almıştım ekstradan RAM ve HDD takınca 7600 civarına gelmişti ama ben bunları dolar 7'yi geçmeden önce almıştım. Bütçenizi azcık arttırabilirseniz Monster'daki şu cihazlara bakabilirsiniz (gerçi geri verdiğiniz bilgisayar da Monster'mış):
7500TL: Abra A5 V15.7.3 15,6" Gaming Laptop | Monster Notebook
8100TL: Abra A5 V15.8.3 15,6" Gaming Laptop | Monster Notebook

Keşke kendi laptopunuzu geri vermeseydiniz doların artmasıyla şuna ciddi derecede zarardasınız.

Onun dışında Casper hakkında genel bir yorum yaptım. Casper kullanıp da memnun kalan tanıdığım olmadı. Zamanında masaüstü bir Casper'ım vardı 1 yıl sonra güç kaynağının fanı bozulmuştu ve inşaat makineleri gibi ses yapıyordu. Forumda ve tanıdıklarımdan Casper laptopların soğutmasından şikayetçi olan birçok kişi gördüm. Şahsen Casper asla bulaşmayacağım bir marka fakat siz yine de bir araştırın.

Benim kullandığım laptop (satıştan kaldırılmış): Acer Nitro AN515-44-R6ZW AMD Ryzen5 4600 8GB 512GB SSD Fiyatı

Acer AN515-43-R6WT NH.Q6ZEY.005 Dizüstü Bilgisayar (Laptop) Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor hocam şu bilgisayar nasıl AMD Ryzen 5 3550H vs Intel Core i5-1035G1 : Aralarındaki fark nedir? hem casperden daha iyi hemde eski pc ile aynı neredeyse özelliklere sahip. Klavye aydınlatması var mı peki yani tek renk mi yoksa diğer renkler ve animasyonlar var mı
İkisinide tavsiye etmem hocam Ryzen 3000 modelleri mx250 gibi ekran kartlarına bile darboğaz yaratıyor gördüğüm kadarıyla, 1035g1 ise resmen kırpılmış bir işlemci 15 watt tdpye sahip ve performansta memnun etmeyecektir.

İkisini de tavsiye etmem hocam Ryzen 3000 modelleri MX250 gibi ekran kartlarına bile darboğaz yaratıyor gördüğüm kadarıyla, 1035G1 ise resmen kırpılmış bir işlemci 15 Watt TDP'ye sahip ve performansta memnun etmeyecektir.

Hocam Dell G3 15 nasıl 6.800 lira civarında fiyatı GTX1650 Ti ile geliyor Intel i5 10300H var eski PC ile aynı özellikte sadece ekranı 60Hz alınır mı o.

Hocam Dell G3 15 nasıl 6.800 lira civarında fiyatı GTX1650 Ti ile geliyor Intel i5 10300H var eski PC ile aynı özellikte sadece ekranı 60Hz alınır mı o.
Fiyatları düşünürsek alınabilir, neye önem verdiğin önemli tabi dell g serisinin eski versiyonlarının ekranları pek iyi değildi. Eğer ekrana önem veriyorsan biraz araştır. Notebookchecke falan gir bak. Bu arada sadece oyun için almayı düşünüyorsan 2017-2018 e kadar olan oyunları rahat oynarsın, ondan sonrasında ufaktan seviyesini belli eder kart. Internette gördüğüm kadarıyla 1650ti biraz reklam gibi geldi, normal 1650 ile arasında neredeyse hiçbir fark yok.

Bana kalsa alınır. Ben daha önceden 60HZ dışında bir erkan kullanmadım zaten ama siz yüksek yenileme hızına alışıksanız sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Hocam G770 in yukarıdaki dell ile aynı özellikte olanı vardı onu aldım şuanlık iyi gibi bir kaç saatir kullanıyorum en yakın zamanda vm denemelerinde devam edicem
@49823 Hocam bu sefer driverlar kurulduktan sonra ERROR:43 aldım normalde driver kurulumu görmüyordu bile güç kaynağı muhabbeti lazım ama
<qemu:commandline>
<qemu:arg value="-acpitable"/>
<qemu:arg value="file=/path/to/your/SSDT1.dat"/>
</qemu:commandline>
şu komudu xml e ekleyince

error: XML document failed to validate against schema: Unable to validate doc against /usr/share/libvirt/schemas/domain.rng
Expecting an element name, got nothing
Invalid sequence in interleave
Invalid sequence in interleave
Element domain failed to validate content
hatasını alıyorum. Yardımcı olabilir misiniz ?
Ekran görüntüsü 2020-09-01 00-18-17.png

Hocam XML dosyasını qemu komutları ile beraber dışarıda yazdım sonra virsh define new-vm.xml ile virt-Manager içerisine yükledim şu an çalışıyor gibi gözüküyor tesleri yakında gelir :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı