Windows Search ve Windows SuperFetch Kapatılsa Sorun Olur mu?

2 yıldır Windows 10 kullanıyorum ve 2 yıldır da belirttiğiniz hizmetler kapalı. Herhangi bir sıkıntı yaşamadım bunlardan dolayı.
Sanırsam yüksek harddisk kullanımı nedeniyle devredışı bırakacaksınız. Benim hizmetler listemdeki devredışı olanlar şöyle:
NBBB.png

2 yıldır Windows 10 kullanıyorum ve 2 yıldır da belirttiğiniz hizmetler kapalı. Herhangi bir sıkıntı yaşamadım bunlardan dolayı.
Sanırsam yüksek harddisk kullanımı nedeniyle devredışı bırakacaksınız. Benim hizmetler listemdeki devredışı olanlar şöyle:
Eki Görüntüle 307287
Aynen dostum. Devre dışı bıraktığınız hizmetlerin ismi Türkçe yazmakta. Ben İngilizce kullandığım için bu hizmetlerin İngilizce listesini verebilir misiniz ?

İngilizcesini çıkaramadım ama o kadar da önemli hizmetler değil açıkçası. Yani performansa çok etkisi olmayan şeyler. Search ve Superfetch dışında kapatılması gereken demirbaş iki hizmet daha söyleyeyim şöyle:

Arkaplan Akıllı Aktarım Hizmeti (BITS) diye geçer. Ben burada onu gösterememişim. Bunun kapatılmasını da öneririm.
Teslim En İyileştirme - Delivery Optimization
Bu ikisini kapatmak disk kullanımını azaltır ama daha çok internet kullanımını azaltır. Oyunlarda lag girmesini azaltır.

Son düzenleme:
Windows seach kapatirsan uygulama vbs. şeyler arayamazsin. Superfecth readyboost ile alakali kullanıyorsan kapatabilirsin.
Alakası yok hizmetlerdeki Windows Search hizmetinin arama ile.
Aramalar sorunsuz yapılır ama bir miktar yavaş olur çünkü kapatılan hizmet diskte dosyaların indeks yapılması kapatılıyor. Tabi bu etki 5 saniyeyi geçer yada geçmez düşük bir etki eder.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı