Windows Server 2012 Nedir - Ne İşe Yarar ?

Doğukan Servi

Hectopat
Daha fazla  
DreamSpark'ta gördüğüm ve fiyatını 1.200 TL civarı olduğunu görünce şaşırdığım şey ! Nedir bu yani ne işe yarar ? Bilgi verir misiniz ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sunuculardan tam performans almak için kurulan ve sunucuların amacı gereği çalışmasını sağlayan bir işletim sistemidir. Nasıl sen Windows 8 kullanıyorsan onlar sunuculara Windows Server 2012 kuruyorlar.

Yapabileceklerin sınırsız:
  • Bir veri merkezine makineni yollarsın, makineni server olarak kullanırsın.
  • Site açarsınız.
  • Download / Upload bilgisayarı olarak kullanmak için birebirdir.

Sunuculardan tam performans almak için kurulan ve sunucuların amacı gereği çalışmasını sağlayan bir işletim sistemidir. Nasıl sen Windows 8 kullanıyorsan onlar sunuculara Windows Server 2012 kuruyorlar.

Yapabileceklerin sınırsız:
  • Bir veri merkezine makineni yollarsın, makineni server olarak kullanırsın.
  • Site açarsınız.
  • Download / Upload bilgisayarı olarak kullanmak için birebirdir.
Pekii, nasıl kullanacağım hakkında videolu anlatımlar mevcut mu ? Araştırdım fakat karışık geldi. Mesela ben bir oyunda sunucu kurabilir miyim ya da dediğiniz gibi nasıl site kuracağım ? Download-Upload bilgisayarı derken indirme sınırını mı arttırıyor (nasıl oluyor :) )

• Oyun sunucusu kurabilirsiniz.
  • Hayır indirme hızını arttırmıyor. Bu yazılım genellikle veri barıncıdaki makinelere kuruluyor böylece uzaktan bağlanıp kontrol etme şansı kazanıyorsunuz.
Bunula nasıl oyun sunucusu kuracağım (amatör olarak) bilgi verir misin ? Ya da videolu-resimli rehberi var mı ?

Oyunların zaten kurulum dosyaları geliştiriciler tarafından verilir. Gerekli ayarları oralardan yapabilirsiniz.
Pekii ben bu dosyaları ne diye aratacağım mesela KO Server kuracağım, "Knight Online Server Folders" diye mi aratacağım ? Nasıl ulaşacağım bu dosyalara :) (Kusura bakma kardeşim ya ama cidden çok istiyorum şunu olmasını :) )

Örnek olarak:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Böyle "Server kurulumu" kelimesini ekleyip aratırsanız zaten sonuçlar karşınıza çıkacaktır.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı