Çözüldü Windows ses aygıtı yalıtımı fazla kaynak kullanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

theumtkyd

Hectopat
Sistem çok yavaştı. Görev yöneticisine baktığımda 16 GB RAM'in yüzde 90 civarının kullanıldığını gördüm. Windows ses aygıtı yalıtımı isimli bir program ise 1.7 GB ile en çok RAM'i kullanıyordu. Sağ tık görevi sonlandır yapınca RAM kullanımı yüzde 60'lara kadar indi. Bu sorunun kalıcı bir çözümü yok mudur? Ayrıca sisteme format atalı 1 ay bile olmadı bunu da belirtmek isterim.

Çözüm
Kullandığım ses çıkışı bu.Eki Görüntüle 2476910
Tamamdır. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim Umut bey. Ses çıkışı listesinden kulaklığınızı seçtiğinizde sorun ortadan kalkacaktır. Eğer bu ses çıkışı ile bağlantılı olan bir düzeniniz var ise de ses ayarları üzerinden aşağı kaydırdığınızda ''Diğer ses ayarları'' bölümünü göreceksiniz. Tıkladığınızda açılan pencere üzerinde ''7.1 Surround Sound'' seçeneğine çift tıklayın. Bu bölümden ''Gelişmiş'' sekmesine gidin ve ''Sinyal geliştirmeleri'' başlığı altındaki ''Ses geliştirmelerini etkinleştir'' seçeneğinin tikini kaldırın. Bu yöntemleri uyguladığınızda THX'i kullanamazsınız fakat dediğim gibi bu sorun THX ve Wİndows kaynaklı olduğundan dolayı başka şekilde çözmeniz mümkün değil. Bu durumda Thanos gibi farklı ses yazılımlarına yönelmenizi önerebilirim.
Tabii, siz nasıl arzu ederseniz. Fakat benim önerim farklı ses anlayışlarını keşfetmeniz olacaktır. Bahsettiğim yazılımların fiyatları da oldukça makul sayılır.

Sonuç olarak sisteminizde yaşadığınız sorunu çözüme kavuşturduğumuzu onaylıyor musunuz?
Evet evet çok teşekkür ederim çözüldü olarak işaretleyeceğim zaten ancak bilginiz varsa üstte bahsettiğim konu hakkında da yardımcı olursanız sevinirim. Hemen hemen aynı konular olduğu için yeni konu açma gereği duymadım ancak isterseniz yeni konu açıp sizi oraya etiketleyebilirim. Siz nasıl isterseniz.

Hocam bir de anlamadığım şöyle bir şey var. Yüzde 80 RAM kullanımı gözüküyor ama 16 GB RAMin yüzde 80 i 12-13 GB gibi bir şey yapıyor. Kullanımlara baktığımda toplayınca 12-13 olması mümkün değil. Bu nasıl oluyor? Bu fazla RAM kullanımı olayını format attıktan sonra yaşamaya başladım bu arada sistem yükteyken eskisinden daha az performans veriyor gibime geliyor. Bir şeyleri yanlış mı yaptım acaba?Eki Görüntüle 2477154
Endişelenmeniz gayet normal. Bahsettiğim gibi WASAPI'nin Windows ana bileşenlerinden biri olması sayesinde sorunlar bu şekilde ortaya çıkabiliyor. Tabii ki bu tüketim mümkün değil, yalnızca bir optimizasyon sorunu. Ayrıca bu sorunun sistem performansına da etki etmesi oldukça olası. Sisteminize format atarken Windows sizin için her şeyi yerine getirir, yanlış bir şey yapmadınız merak etmeyin.

Endişelenmeniz gayet normal. Bahsettiğim gibi WASAPI'nin Windows ana bileşenlerinden biri olması sayesinde sorunlar bu şekilde ortaya çıkabiliyor. Tabii ki bu tüketim mümkün değil, yalnızca bir optimizasyon sorunu. Ayrıca bu sorunun sistem performansına da etki etmesi oldukça olası. Sisteminize format atarken Windows sizin için her şeyi yerine getirir, yanlış bir şey yapmadınız merak etmeyin.
Yani sonuç olarak bu kaynak kullanımının tek nedeni THX doğru mu anladım?

Yani sonuç olarak bu kaynak kullanımının tek nedeni THX doğru mu anladım?
Evet efendim, THX'i tamamen devre dışı bıraktığınızda WASAPI'nin çalışması da normale dönecektir merak etmeyin. Şunu da ekleyebilirim ki eğer yapabiliyorsanız THX'in tüm sürücülerini silin. Bunu gerekli tool'lar olmadan yapmanız pek mümkün değildir. Bunun için de Razer ile iletişime geçip THX sürücü silmek için yardım istediğinizi söyleyin. Bu tool'u benim çalıştığım zamanda herkes ile paylaşmıyorlardı fakat siz yine de bir isteyin derim.

Evet efendim, THX'i tamamen devre dışı bıraktığınızda WASAPI'nin çalışması da normale dönecektir merak etmeyin. Şunu da ekleyebilirim ki eğer yapabiliyorsanız THX'in tüm sürücülerini silin. Bunu gerekli tool'lar olmadan yapmanız pek mümkün değildir. Bunun için de Razer ile iletişime geçip THX sürücü silmek için yardım istediğinizi söyleyin. Bu tool'u benim çalıştığım zamanda herkes ile paylaşmıyorlardı fakat siz yine de bir isteyin derim.
Tamamdır çok teşekkür ederim yardımlarınız için.

Rica ederim Umut bey. Konu hakkında başka sorunuz olursa sormaktan çekinmeyin lütfen. Benzer bir konuda da yardıma ihtiyacınız olursa beni etiketlemeniz yeterli olacaktır.
Hocam tekrardan rahatsız ediyorum kusura bakmayın. Razerın destek sayfasında bir metin gördüm de 7.1 Surround Sound ile THX farklı şeylermiş. Ben 7.1 Surround Sound kullanıyormuşum. Yine aynı şekilde THX gibi sıkıntı çıkaran şey bu mu?

Hocam tekrardan rahatsız ediyorum kusura bakmayın. Razerın destek sayfasında bir metin gördüm de 7.1 Surround Sound ile THX farklı şeylermiş. Ben 7.1 Surround Sound kullanıyormuşum. Yine aynı şekilde THX gibi sıkıntı çıkaran şey bu mu?
Doğrudur efendim. İki uygulama da aynı altsistemi kullanıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı