"Windows+Shift+s" ekran görüntüsü almıyor

Gokasukaru

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba Technopat üyeleri, klavyemi değiştirdim ve Türkçe bir klavye değil. Problemin sebebinin FN tuşunu karıştırdığımdan dolayı olduğunu düşünüyorum.

Klavye modeli: Rampage MK-11
Sorun: Lshift(sol Shift)+Windows+s yapınca ekran görüntüsü almıyor, fakat aynısını rshift ile yapınca ekran görüntüsü alıyor. Ben bu tuşların işlevselliğini nasıl değiştirebilirim? Ne yapmam gerekli? FN tuşunu kurcalarken olduğunu düşünüyorum.

Merhaba Technopat üyeleri, klavyemi değiştirdim ve Türkçe bir klavye değil. Problemin sebebinin FN tuşunu karıştırdığımdan dolayı olduğunu düşünüyorum.

Klavye modeli: Rampage MK-11
Sorun: Lshift(sol Shift)+Windows+s yapınca ekran görüntüsü almıyor, fakat aynısını rshift ile yapınca ekran görüntüsü alıyor. Ben bu tuşların işlevselliğini nasıl değiştirebilirim? Ne yapmam gerekli? FN tuşunu kurcalarken olduğunu düşünüyorum.

Paint yazılımı açın ve aşağı küçültün,
Ekran görüntüsü almak istediğiniz sayfayı ekrana getirin.
CTRL+Shift+prntscrn üçlemesi ile ekranı hafızaya alın ve paint yazılımında iken CTRL+v ile tam ekran görüntüsünü yapıştırın.
İstediğiniz kısmı keserek kullanın.

A) her marka ve modele göre FN tuşları farklı işler yapar, özel bir klavye kullanmadığım için farkları bilmem.
B) free bir ekran yakalama programı kullanabilirsiniz, hatta Chrome gibi browserlar için bile bu tür eklentiler mevcut. Ben Windows için 10 yıldan fazladır FastStone yazılımı kullanıyorum. Linux'de flameshot uygulaması hoştur.
C) CTRL+Shift+prntscrn üçlemesi her zaman tam ekran görüntüsü kopyalar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı