Windows SSD'ye mi yüklenmeli?

• Konuyu başlatan axon
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 702

axon

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ben yeni sistem topladım sistemimde 240 GB SSD 1 TB HDD var. Ben Windows'u ve Steami SSD'ye kurmak istiyorum ama sanırım Windows'u SSD'ye kurarsam SSD C diski olacak. C diski SSD olursa bütün programları SSD'ye mi kurmam gerekecek? C diski için 240 GB'nin az olduğunu düşünüyorum. Ya da programları D diskine kurabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows'u SSD'ye kurup programları HDD'ye kurabilirsiniz evet fakat windows hızlı programlar windows'a kıyasen yavaş açılıp yavaş çalışacaktır. Bende de 240 GB'lık bir SSD var ve hem programlar hem Windows hemde Witcher 3 yüklü olmasına rağmen daha 30 GB yer var SSD'imde. HDD de kullanıyordum SSD'ye geçince hem sistem hem de ben bir rahat nefes aldık diyebilirim.

SSD'ye sadece Windows'u kurarsınız, bir de hızlı çalışmasını istediğiniz oyunları ve yazılımları kurarsınız. HDD'ye de dosyalarınızı, diğer oyunlarınızı ve yazılımlarınızı kurarsınız.

Yani Windows'u SSD'ye kurdunuz diye tüm yazılımlarınızı da SSD'ye kurmak zorunda değilsiniz.

Kardeşim ssd ye windows ve steam gibi tüm programları kurmanı öneririm. Steam kütüphane ayarlarından oyun klasörünü HDD olarak göstermen iyi olacaktır. Ben de bu şekilde kullanıyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı