Windows temiz kurulum

404631

Hectopat
Makaleler
1
Birkaç sorum var.
1. SSD'ye UEFI kurulum yaparken ayrılmamış alana kurulum yapsam bir sıkıntı çıkar mı? Yoksa bölüm oluşturmalı mıyım? Bir de convert GPT demeli miyim yoksa kendisi yapar mı?
2. HDD'deki dosyaları USB'ye yedekledim. HDD'ye clean all yapıp o dosyaları geri HDD'ye atsam clean all boşa gider mi?
Şimdiden teşekkürler.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Öncelikle MBR ise disk formatı zaten Win 10 kurmaz GPT'ye çevirin der o yüzden şimdiden GPT'ye çevir. Ayrılmamış alana yapmak yerine yeni bölüm oluştur demen daha doğru çünkü EFI bölümü ve kurtarma bölümü oluşacaktır bu da UEFI kurulumun gereğidir. HDD'ye clean yaptıysan yapmışsındır niye boşa gitsin ama dosyaları atınca yine diskinde olacaklar bu böyle olmak zorunda.

Dostum kurulum diskini UEFI USB ile kurulum yaparken SSD'de convert GPT demen gerekmiyor kendisi GPT olarak başlatıyor diye duydum. Bir de HDD değil de SSD'ye kurarken kendisi o bölümleri oluşturuyor diye biliyorum. Bende eskiden hep senin dediğin gibi yapıyordum. Disklerime clean all yaptım yeni gibi kurmak istiyorum o yüzden bence kendisi yapsın el değmemiş tertemiz olsun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı