Windows üzerinden BIOS Update nasıl yapılır?

Daha fazla  
RAM
4 GB
SSD veya HDD modeli
ST9250827AS
Ekran kartı
ati radeon hd 3450 (512 mb)
Anakart
P5GC-mx1333
İşlemci
e5300
Merhabalar arkadaşlar. Yeni bir işlemci aldım. Taktım çalışmadı. İşlemciyi aldığım firma ile görüştüm BIOS Update yapmamı söylediler ama BIOS Update daha önce hiç yapmadım. Windows üzerinden yapılıyormuş galiba ama ASUS setup dosyasını indiremiyorum. Başka bir çözümü var mı bunun? Yardımlarınızı bekliyorum.

BIOS'um aşağıdaki gibidir.

bios.png

Windows üzerinden BIOS güncellenmez. BIOS üzerinden yapılan işlemde 1 risk varsa, Windows'ta 10 risk vardır. Yağmurdan kaçıp doluya tutulma. Bilgisayarın hiç açılmama durumu var. BIOS'u BIOS üzerinden güncelle.

BIOS üzerinden nasıl güncelleyebilirim?
Yardım edecek yok mu?

Son düzenleme:
BIOS'um aşağıdaki gibidir.

Eki Görüntüle 1322400

BIOS üzerinden nasıl güncelleyebilirim?
Yardım edecek yok mu?
Buradan BIOS'u indireceksin, FAT32 dosya sistemli USB belleğin içine atacaksın, bilgisayarı ilk açarken aşağıda bazı tuşları belirtir. BIOS tuşu, Boot Menu tuşu vs. Oradan Setup tarzında bişey olması gerek.

@VENGEANCE ANGEL Bazı bilgisayarlarda bu mümkün Update üzerinden son güncelleme ise senin eski ise kontrol edip Firmware dosya oluşturuyor Windows klasör içerisinde ve yeniden başlatınca bilgisayarı marka logosu altında büyük çubuk çıkıp BIOS güncellemesine başlıyor. Ve ayrıca Windows üzerinden güncelleme için bazı markalar hazır .exe kurulum dosyası ile hazırlıyor.

@Semihh35 Mevcut BIOS sürümünü biliyor musunuz? Belki güncel, güncel ise tekrar güncelleme yapmayıp hataya verip güncelleme işlemi başlatmayacaktır.

@VENGEANCE ANGEL Bazı bilgisayarlarda bu mümkün Update üzerinden son güncelleme ise senin eski ise kontrol edip Firmware dosya oluşturuyor Windows klasör içerisinde ve yeniden başlatınca bilgisayarı marka logosu altında büyük çubuk çıkıp BIOS güncellemesine başlıyor. Ve ayrıca Windows üzerinden güncelleme için bazı markalar hazır .exe kurulum dosyası ile hazırlıyor.

@Semihh35 Mevcut BIOS sürümünü biliyor musunuz? Belki güncel, güncel ise tekrar güncelleme yapmayıp hataya verip güncelleme işlemi başlatmayacaktır.
Ben imkansız demedim. Windows üzerinden güncellemek çok riskli dedim.

@VENGEANCE ANGEL bazı bilgisayarlarda bu mümkün Update üzerinden son güncelleme ise senin eski ise kontrol edip Firmware dosya oluşturuyor Windows klasör içerisinde ve yeniden başlatınca bilgisayarı marka logosu altında büyük çubuk çıkıp BIOS güncellemesine başlıyor. Ve ayrıca Windows üzerinden güncelleme için bazı markalar hazır .exe kurulum dosyası ile hazırlıyor.

@Semihh35 mevcut BIOS sürümünü biliyor musunuz? Belki güncel, güncel ise tekrar güncelleme yapmayıp hataya verip güncelleme işlemi başlatmayacaktır.

Şu anda en eski sürüm kurulu yani 0207 ben 0413'ü kurmak istiyorum yani son sürümü.

@VENGEANCE ANGEL Bence riski yok dikkatli ve bilinçli yapılınca. Burada risk BIOS yongasının ömrü ve sağlamlığı. Ben 3 güncelleme stili denedim.

1. Windows Update üzerinden güncelleme.
2. Windows üzerinden .exe ile güncelleme.
3. USB ile Recovery veya güncelleme.

Burada Recovery, BIOS dosyası bozuksa mevcut olan BIOS dosyaları silip yeniden yazma işlemini yapıyordu. Aslında en güzeli bu yöntem BIOS girdileri saklamıyor yeni BIOS dosyaları yazıyorsun. Diğer güncelleme veya düşürme stili hızlı olsa bile bazılarında BIOS girdilerin yarısını saklayabilir.

Ama hepsi aynı işi yapıyor gördüm eğer ciddi bir sorunun yoksa performans farkı veya açılış gibi fark görmedim denesem bile 3 yöntemi. Bilgisayar görüntü yoksa BIOS Recovery, görüntü varsa Windows üzerinden yapılıyor.

@VENGEANCE ANGEL bence riski yok dikkatli ve bilinçli yapılınca. Burada risk BIOS yongasının ömrü ve sağlamlığı. Ben 3 güncelleme stili denedim.

3. USB ile recovery veya güncelleme.

Burada recovery, BIOS dosyası bozuksa mevcut olan BIOS dosyaları silip yeniden yazma işlemini yapıyordu. Aslında en güzeli bu yöntem BIOS girdileri saklamıyor yeni BIOS dosyaları yazıyorsun. Diğer güncelleme veya düşürme stili hızlı olsa bile bazılarında BIOS girdilerin yarısını saklayabilir.

Ama hepsi aynı işi yapıyor gördüm eğer ciddi bir sorunun yoksa performans farkı veya açılış gibi fark görmedim denesem bile 3 yöntemi. Bilgisayar görüntü yoksa BIOS recovery, görüntü varsa Windows üzerinden yapılıyor.

En iyisi en yakın teknik servise götürüp yaptırmak maalesef riske atmak istemiyorum.

@VENGEANCE ANGEL Bence riski yok dikkatli ve bilinçli yapılınca. Burada risk BIOS yongasının ömrü ve sağlamlığı. Ben 3 güncelleme stili denedim.

3. USB ile Recovery veya güncelleme.

Burada Recovery, BIOS dosyası bozuksa mevcut olan BIOS dosyaları silip yeniden yazma işlemini yapıyordu. Aslında en güzeli bu yöntem BIOS girdileri saklamıyor yeni BIOS dosyaları yazıyorsun. Diğer güncelleme veya düşürme stili hızlı olsa bile bazılarında BIOS girdilerin yarısını saklayabilir.

Ama hepsi aynı işi yapıyor gördüm eğer ciddi bir sorunun yoksa performans farkı veya açılış gibi fark görmedim denesem bile 3 yöntemi. Bilgisayar görüntü yoksa BIOS Recovery, görüntü varsa Windows üzerinden yapılıyor.
Risk DUAL-BIOS anakartlarda yok. Ayrıca arkadaş Windows üzerinden yapamamış zaten sürekli bir hata. Bunlarla uğraşmak yerine BIOS üzerinden güncellese çoktan halletmişti sorununu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı