Windows Update ve Microsoft Store otomatik güncelleme ayarı nasıl yapılır?

leeEVERETT

Hectopat
Makaleler
1
RAM
16GB
SSD veya HDD modeli
1TB
Ekran kartı
RTX 3060 Laptop
Anakart
HP Omen 15 EN1014NT
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600H
Windows 11 kullanıyorum. Dün Windows Update'de güncelleme var mı diye baktım. 1 tane yazılım güncellemesi gelmiş ama bana bununla ilgili bildirim falan gelmedi yani ben öylesine bakmasaydım haberim olmayacaktı. Microsoft Store için de aynısı geçerli. Bunları nasıl bana hiç sormadan otomatik şekilde ayarlayabilirim? Kendim aradım bulamadım.
Not: Bu yapmak istediğim ayar Update'de isteğe bağlı güncelleştirmeler kısmı için de geçerli onları da otomatik yapmak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten varsayılan olarak otomatik yüklüyor. Sizin gördüğünüz güncelleme muhtemelen isteğe bağlı bir güncelleme. Bilgisayarı kullanmadığınız saatlerde Windows otomatik olarak indiriyor ve yüklüyor. Yeniden başlatma gerektiren güncellemelerde ise zaten bildiğimiz üzere bildirim yolluyor.

Yine de Microsoft Store ayarlarını kontrol etmek istersen:

1661930822712.png

Microsoft store da uygulama ayarları kısmında uygulama güncelleştirmeleri seçeneği var onu açabilirsiniz

Zaten varsayılan olarak otomatik yüklüyor. Sizin gördüğünüz güncelleme muhtemelen isteğe bağlı bir güncelleme. Bilgisayarı kullanmadığınız saatlerde Windows otomatik olarak indiriyor ve yüklüyor. Yeniden başlatma gerektiren güncellemelerde ise zaten bildiğimiz üzere bildirim yolluyor.

Yine de Microsoft Store ayarlarını kontrol etmek istersen:

Eki Görüntüle 1501848
Hocam Microsoft Store'da ki o ayar açık ama yapmamış işte geçen ben fark ettim 3 güncelleme vardı ama yapmamış. Update'e gelecek olursak Windows 11 08 Toplu güncelleştirmesiydi adı bu isteğe bağlı mı çünkü bunu yapmamıştı.

Hocam Microsoft Store'da ki o ayar açık ama yapmamış işte geçen ben fark ettim 3 güncelleme vardı ama yapmamış. Update'e gelecek olursak Windows 11 08 Toplu güncelleştirmesiydi adı bu isteğe bağlı mı çünkü bunu yapmamıştı.
Güncellemeleri denetleye basarsanız isteğe bağlı güncellemeleri indirir. Windows update yukarıda dediğim şekilde çalışıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı