Windows Update yapılmalı mı?

Bir zamandan sonra mesela 1 yıl gibi bir süre geçtikten sonra seni yapmaya zorunlu kılıyor.
Hiç yapmadım hiç sorun yaşamadım ancak CSGO oynadığım için Faceit Anti Cheat 20H2 güncellemesi istediği için yapmak zorunda kaldım.

Sistem baya sağlam olmasına rağmen bir tık kendimi açıkta hissettim değişiklik hissettim gariplik hissettim ancak sanırım alıştım. :D
(Yeni güncellemeyi 2 haftadır kullanıyorum)

Windows7 kullanıyorsan bazı güncelleştirmeler microsofta rapor yolluyor arka planda sistemi meşgul ediyor. Onları KBxxx artık her neyse bulup pasif hale getirip diğerlerini seçmek gerekiyor. Tabi bu eski sistemler için geçerli. Artık Wİn7 önermiyorum lakin güçsüz DDR2 felansa ayrı.

Güncel sistemindeki Windows10'u diyorsan tüm güncelleştirmeleri alman gerekiyor stabilite için.

Son yıllarda güncellemeleri yükleyip sorun yaşadığımı hatırlamıyorum, güncellemelerle gelen buglar falan illa olmuştur ama sisteme format atmamı gerektirecek kadar ağır bir şey olmadı, eskiden oluyordu ama orası kesin.

Gereksiz depolama alanı tükettiğini sanmıyorum günümüzde zaten çok giriş seviyesi bilgisayarınız yoksa en az 500GB depolama alanınız oluyor Windows'un birkaç GB fazla tüketmesi yanlış bir şey değil her sistem sürekli gelişir, on yıl CS:GO'nun boyutu ile şimdikinin boyutu aynı değil hiçbir şey güncellendikçe aynı boyutta kalamaz zaten.

Güncelleme yapıldıktan sonra güncelleme dosyaları bilgisayarda kalabiliyor o doğrudur ancak Windows kalan güncelleme dosyalarını bir süre sonra kendisi siliyor veya ayarlarda depolama bölümüne girip kendinizde silebiliyorsunuz, bunun güncellemelerin yapılmaması için geçerli bir sebep olduğunu sanmıyorum. Kaç kişi Android 11 yüklü ve en az 64GB depolaması olan telefona eski sürüm daha az depolama tüketiyor diye Android 5 ROM yüklüyor ki?

Güncel olmak iyidir. 10 yıllık Windows sürümünü kullanmanın sana bir faydası olmayacak. Güncel sürümle kıyaslarsan hatta çok ilkel kalıyor bazen. Özellikle yıllarca güncellemeleri yapmayıp sonra birden güncel sürüme geçince çağ atlamış gibi oluyor insan. Buradan hayla Windows 10 2016 sürümüne geçme gibi hedefleri olanlara selam olsun ayrıca. Böyle bir saçmalık yapmak yerine Windows 8.1 kurmalarını öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı