Çözüldü Windows Update Zorla AMD Radeon Sürücüsünü İndirmeye Çalışıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

yika38

Gigapat
Katılım
17 Eylül 2017
Mesajlar
6.333
Makaleler
11
Çözümler
196
Yer
Kayseri
Toshiba Satellite P50-B-116 model bilgisayar kullanıyorum, Windows 10 Home Single Language yüklü. Lisansım orijinal.

Bu bilgisayarın AMD Radeon R9 M265X GPU'sunda kronik sorun var, bu yüzden bu aygıtı devre dışı bırakarak kullanıyorum ki öyle yapmak zorundayım. Son iki gündür Windows Update zorla AMD Radeon R9 M265X sürücüsünü indirmeye çalışıyor. Bilgisayarla uğraşırken sistem donuyor, canımı sıkıyor.
  • Sistem geri yükleme yaptım, bir gün sonra yeniden bu sorun baş gösterdi.
  • DDU ile güvenli modda AMD sürücülerini kaldırdım, normal kullanımda birkaç dakika sonra yeniden yükleniyor.
  • Aygıt Yöneticisi'nden cihazı devre dışı bıraktım ve kaldırdım.
Ne yaptıysam kurtulamadım şu illetten. Nasıl çözebilirim?
 
Çözüm
Aynı sorunu yaşıyordum önceki bilgisayarımda. Ne yaptıysam bir şekilde indiriyordu Windows 10. Şu linkteki işlemi yapmak kesin çözüm. Sürücüyü kaldırdıktan sonra bunu yapın. Bu işlemi yaptıktan sonra sürücü kurulmuyor. Windows Update indiriyor ama kurulum yapamıyor.
Aynı sorunu yaşıyordum önceki bilgisayarımda. Ne yaptıysam bir şekilde indiriyordu Windows 10. Şu linkteki işlemi yapmak kesin çözüm. Sürücüyü kaldırdıktan sonra bunu yapın. Bu işlemi yaptıktan sonra sürücü kurulmuyor. Windows Update indiriyor ama kurulum yapamıyor.
Windows 10 Home SL sürümünde gpedit.msc yok maalesef. Bu yüzden kayıt defteri kullanarak denedim. Sürücüyü kaldırdım ve kayıt defterini açtım. Bende maalesef DeviceInstall bölümü yok. İstenen dizini oluşturdum ve donanım kimliklerini ekledim. Sistemi normal şekilde açtım. Yine de sorun çözülmedi. Hâlâ aynı.

Güvenli mod dışında sistemi kullanamıyorum. Kullansam bile en fazla bir iki dakika.
 
Anladım sorununuzu. Pro sürümüne yükseltme şansınız varsa öyle yapın. Ondan sonra gpedit.ms ile rahatça yapabilirsiniz. Maalesef ben de uzun süre bu sorunla boğuşmuş biri olarak bu işin kesin çözümü sadece budur. İnternet ayarlarından Wifi'yı tarifeli bağlantı olarak ayarlamak da bir süre idare edebilir, ama bu da geçici çözüm ilk fırsatta sessiz sedasız indirecek.
 
Anladım sorununuzu. Pro sürümüne yükseltme şansınız varsa öyle yapın. Ondan sonra gpedit.msc ile rahatça yapabilirsiniz. Maalesef ben de uzun süre bu sorunla boğuşmuş biri olarak bu işin kesin çözümü sadece budur. İnternet ayarlarından Wi-Fi'yi tarifeli bağlantı olarak ayarlamak da bir süre idare edebilir ama bu da geçici çözüm ilk fırsatta sessiz sedasız indirecek.
Maalesef Pro sürümüne yükseltme imkanım yok.

Wi-Fi'yi tarifeli bağlantı olarak ayarlamam bir şey ifade etmiyor. Bilgisayarı açar açmaz sistem donuyor, tarifeli bağlantı olarak ayarlama seçeneğim o kadar kısa süre boyunca olmuyor. Güvenli modda Ayarlar'ı kullanmak ve internete bağlanmak bir işkence. İnternete de zor bela bağlanabildim.

Sürücüyü güvenli modda kaldırıp açmaya çalışıyorum, yine açar açmaz sistem donuyor. Aygıt Yöneticisi'ne bakıyorum, sürücü yine kurulmuş. Kimi zaman da yüklenme logosundan sonra sistem siyah ekranda kalıyor.

Bugün bir de başlangıç onarma yapayım dedim, sorun şimdilik yok.

Yorumunuzu en iyi cevap olarak işaretliyorum ama neyin sorunu çözdüğünden emin değilim. Ama sorun şimdilik çözüldü.

Yardımınız için teşekkür ederim. :)
 
DDU ile hangi ekran kartın arızalı ise ve sürücüleri kurmamasını istemiyorsanız wushowhide aracını kullanın.
O yöntemi ilk format attığımda denemiştim. Yine de işe yaramamıştı. Bu sefer siyah ekran sorunuyla karşılaşmıştım. DDU ile sürcüyü kaldırmak sorunu çözmüştü.

Bu sorunda Windows Update'nin sürücüyü kurmaya çalıştığını da zaten sonradan anladım.
 
Bende kurmuyor onu denediğimde. Sende de olmaması gerekli. AMD olanları seçip ileri demeniz lazım. Hide yani sürücüyü saklamanız gerekli.
Evet, öyle yapmıştım. Başka güncellemeler için işe yaramıştı o yöntem. Ama AMD için yaramamıştı.

Sanırım bu yöntemi denediğim zaman AMD sürücüsü indirilme veya kurulma aşamasındaydı. Bundan olmamıştır diye tahmin ediyorum.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı